Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Duurzaamheid in werkkleding; wat zijn de trends?

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken: duurzaamheid. Ook in de mode-industrie speelt dit een steeds grotere rol en werkkleding is hier geen uitzondering op. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor duurzame werkkleding van Proforto om zo hun steentje bij te dragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. In dit artikel gaan we dieper in op de laatste trends op het gebied van duurzame werkkleding.

Duurzame materialen

Duurzame materialen zijn niet meer weg te denken uit de wereld van werkkleding. Biologisch katoen, gerecycled polyester en andere milieuvriendelijke materialen worden steeds vaker gebruikt om onze impact op de planeet te verminderen. Er wordt hierbij rekening gehouden met elke stap van het productieproces, van de eerste vezel tot aan de afvalverwerking.

Circulaire economie

We zijn allemaal bekend met het idee van afval scheiden en recyclen, maar tegenwoordig gaat het nog een stap verder. De circulaire economie is een trend waarbij we streven naar een economie waarin er geen afval bestaat en waarbij grondstoffen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Ook in de werkkleding industrie wordt deze trend steeds meer toegepast. Zo worden er kledingstukken gemaakt die volledig recyclebaar zijn, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

Transparantie

Tegenwoordig willen bedrijven en consumenten niet alleen mooie kleding, maar ook verantwoorde kleding. Transparantie wordt steeds belangrijker, omdat bedrijven willen weten waar hun kleding vandaan komt en onder welke omstandigheden het is geproduceerd. Gelukkig zijn er tegenwoordig certificeringen zoals Fairtrade, GOTS en BCI, die garanderen dat werkkleding onder goede arbeidsomstandigheden en zonder schadelijke stoffen is geproduceerd. Deze certificeringen geven bedrijven en consumenten de zekerheid dat de werkkleding die zij dragen niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor de mensen die het maken.

Lange levensduur

Wanneer we het hebben over duurzame werkkleding, moeten we ook kijken naar kwaliteit van de kledingstukken en de ontwerpen ervan. Duurzame werkkleding is niet compleet zonder kledingstukken die lang meegaan en tijdloos zijn. Dit betekent dat werknemers langer met hun werkkleding kunnen doen en dat kledingstukken minder vaak vervangen hoeven te worden. Zo wordt er niet alleen bijgedragen aan een duurzamere toekomst, maar wordt er ook bespaard op de kosten voor vervanging. Kwaliteit en tijdloosheid zijn dus belangrijke aspecten van duurzame werkkleding.

Waarom je als bedrijf moet investeren in duurzame werkkleding

Investeer in duurzame werkkleding om als bedrijf een goede indruk te maken op de maatschappij en te laten zien dat je oog hebt voor het milieu en de gezondheid van werknemers. Bovendien kan het kostenbesparend zijn op de lange termijn omdat duurzame werkkleding minder vaak vervangen hoeft te worden. Wat wil je nog meer?

 

 

https://proforto.nl/