Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Houd het koeler op kantoor met goedkope zonwering

Om te voorkomen dat het op kantoor te warm wordt, kiezen veel bedrijven ervoor om elektrische zonwering of een airco te plaatsen. Maar als je een kantoorruimte huurt, mag je niet altijd zulke veranderingen aan het pand maken. Daarnaast is elektrische zonwering best duur en wordt airconditioning vanwege het geluid vaak als storend ervaren. Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers geen risico lopen op hittestress. Ben jij op zoek naar een alternatieve oplossing voor in jouw kantoorpand? Lees dan snel verder, want in dit blog hebben we het over goedkope zonwering.

Waarom mag het op kantoor niet te warm zijn?

Het wordt ‘s zomers steeds warmer in Nederland. In een pand met veel grote ramen – zoals een kantoorpand – lopen mensen daarom het risico op hittestress. Dit is een groep vervelende lichamelijke en mentale klachten die uit oververhitting voortkomen. Een aantal van deze klachten zijn:

  • Overmatige dorst;

  • Overmatig zweten;

  • Hoofdpijn;

  • Spierpijn;

  • Slecht slapen;

  • Vermoeidheid;

  • Concentratieverlies;

  • Depressieve klachten;

  • Agressie.

Hoe voorkom je dat je werknemers het te warm hebben?

Om te voorkomen dat je werknemers last krijgen van hittestress, is het belangrijk dat de temperatuur op kantoor comfortabel blijft. Zijn zowel elektrische zonwering als een airco geen optie of wil je gewoon niet te diep in je budget graven, dan kun je overwegen om de ramen te openen en ventilatoren neer te zetten. Maar als het warm is, blaas je op die manier de warme lucht alleen maar rond. Je zult dan toch echt naar een andere oplossing moeten zoeken.

Sunwise-zonwering: tot wel 8°C koeler

Ben jij op zoek naar een goedkope manier om het op kantoor koel te houden? Dan kun je het beste voor de zonwering met zuignappen van Sunwise gaan. Zonwering met zuignappen plak je eenvoudig aan de binnenkant van je ramen en kun je later ook weer loshalen. Daarbij is deze optie goedkoop (je hebt al een zonnescherm vanaf twintig euro) en houdt zonwering de temperatuur wel 8°C koeler. Heb je interesse in de zonwering van Sunwise? Ga dan naar https://sunwise-screens.nl/zonwering-met-zuignappen/.