Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Duurzame vastgoedontwikkeling: een groot thema vandaag de dag!

Duurzame vastgoedontwikkeling is in de huidige tijd een belangrijk thema. Duurzaam vastgoed erkent dat de manier waarop we bouwen en leven een enorme impact heeft op het milieu en de planeet. Het maken van duurzame keuzes bij het ontwikkelen van vastgoed kan deze schadelijke impact aanzienlijk verminderen.

Duurzaamheid X vastgoedontwikkeling, hoe werkt dat?
Duurzaamheid toepassen binnen de vastgoedontwikkeling kan op verschillende manieren. Een van de grootste manieren, en wellicht de belangrijkste manier, is het realiseren van energie-efficiëntie. Energie-efficiëntie wordt bijvoorbeeld gerealiseerd door zonnepanelen, zonneparken, warmtepompen of speciale isolatie. Op deze manier zal de energiebehoefte van het gebouw aanzienlijk dalen en het gevolg hiervan is een verminderde CO2-uitstoot. Meer weten? Bezoek de website van Revolve Development voor meer informatie. 

Zorg voor waterbeheer
Een andere slimme manier om duurzaamheid binnen vastgoedontwikkeling toe te passen is goed waterbeheer. Goed waterbeheer realiseren gebeurt bijvoorbeeld door de aanleg van groene daken van organisch materiaal of het opvangen en hergebruiken van regenwater. Zo wordt vastgoed minder afhankelijk van drinkwater. Het gevolg daarvan is koelere steden die uitnodigend blijven.

De ideale bouwlocatie
Ook de bouwlocatie speelt een grote rol binnen duurzame vastgoedontwikkeling. De locatie is geschikt wanneer er wordt gebouwd in de buurt van bijvoorbeeld het openbaar vervoer en openbare voorzieningen. Op deze manier zijn de bewoners van het duurzame vastgoed minder afhankelijk van hun eigen voertuigen en auto’s. Doordat voorzieningen als het openbaar vervoer binnen handbereik zijn zal dit de vervuiling verminderen en de levenskwaliteit in het gebied vergroten. 

Vriendelijk vastgoed voor iedereen
Ook de garantie dat het nieuwe gebouw toegankelijk is voor iedereen speelt een cruciale rol binnen de realisatie van duurzaam vastgoed. Hierbij worden principes van toegankelijk ontwerp toegepast, denk aan het gebruik van liften in plaats van trappen en rolstoelvriendelijke elementen. Zo is het gebouw toegankelijk voor iedereen.

Duurzame vastgoedontwikkeling is van cruciaal belang
Kortom, duurzame vastgoedontwikkeling is van essentieel belang voor het vergroenen van onze planeet, het milieu en de leefbaarheid en levenskwaliteit in steden. Door de realisatie van energiezuinigheid, uitstekend waterbeheer, geschikte locatiebepaling en toegankelijkheid voor de samenleving worden negatieve bouw- en leefstijl effecten op het milieu en de planeet aanzienlijk verminderd. Met duurzaam vastgoed werken we aan een duurzame en groenere toekomst!