Duurzaam Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Voorzichtige handling van zonnepanelen

Groei van Zonne-energie in Nederland

Zonne-energie wordt in Nederland steeds populairder én belangrijker; Nederland heeft binnen de EU het hoogste aandeel zonne-energie in de stroomproductie van maar liefst 14 %.

 

Voordat de zonnecollectoren op daken liggen of in zonneparken zijn geïnstalleerd, moeten ze worden geproduceerd en naar de verschillende locaties worden vervoerd. Daar zitten ook haken en ogen aan want hoe zorg je ervoor dat dit veilig gebeurd en zonder schade.

 

Geautomatiseerde Handling in de Productie van Zonnepanelen

Hier kunnen geautomatiseerde systemen voorzien van speciale vacuümgrijpers en handmatige handlingsystemen van Schmalz een helpende hand bieden. Voor de geautomatiseerde handling van bijvoorbeeld wafers en cellen heeft Schmalz speciale grijpers ontwikkeld die voorzichtig, afdrukvrij en zonder vervuiling ontstapelen of overzetten van lijn naar lijn met minimale cyclustijden. Ook voor de geautomatiseerde handling van complete zonnepanelen draaien de speciaal ontwikkelde grijpers hun hand niet om.

 

Kuka robot tijdens de geautomatiseerde handling van zonnepanelen in een magazijn

 

Handmatige Handling van zonnepanelen: Ergonomie en Voorzichtigheid

Bij de handmatige handling van zonnepanelen maken de slangheffer Jumbo Ergo en Vacu Master Basic het mogelijk om de zonnepanelen ergonomisch verantwoord en met grote voorzichtigheid op te tillen en te verplaatsen. Uitgerust met een pneumatische zwenkeenheid kunnen de collectoren horizontaal van de stapel worden opgepakt en verticaal worden geplaatst naar een gewenste locatie.

 

Geoptimaliseerde Werkbereik en Bedieningsgemak

Eén operator kan alle handelingen uitvoeren via de ergonomische bedieningshendel. In combinatie met een zwenkkraan wordt een groot werkbereik mogelijk gemaakt.

 

Een operator bedient de Jumbo Slangheffer tijdens de handling van zonnepanelen

https://www.schmalz.com/nl-nl/vacuuemheffers-en-railbanen/industrieen-en-toepassingen/toepassingsrapporten/jumboergo-vacuuemheffer-maakt-horizontale-en-verticale-behandeling-van-zonnepanelen-mogelijk/