Duurzaam Zakelijk
Image default
Kleine bedrijven

Deze duurzame tassen heb je voor jaren!

Deze duurzame tassen heb je voor jaren!

We shoppen wat af met z’n allen. Niets mis mee, mits je dat bewust doet. Wat heb je echt nodig? Duurzaamheid is het kernwoord. Dus ga je voor producten, zoals een tas, die jarenlang meegaan. Waar zijn die tassen van gemaakt? 

We kunnen er niet langer omheen, we moeten gewoonweg consuminderen. Ons koopgedrag aanpassen en niet langer kiezen voor meer, maar vooral voor minder. Eigenlijk helemaal niet erg, want er zijn veel producten voorhanden die jarenlang mee kunnen en duurzaam zijn. Daar heb je wat aan!

Dat geldt voor kleding en ook voor mode-accessoires zoals bijvoorbeeld tassen. Als het om de mode gaat, kies je voor een aantal basisstukken die je veel kunt dragen, in allerlei combinaties. Je kiest voor kleding die met aandacht voor het milieu is gemaakt. Geproduceerd zonder de natuur schade te berokkenen. Belangrijk om je daarin te verdiepen. 

Kies een tas van vegan leer

Voor tassen geldt hetzelfde. Wie een nieuwe rugzak dames nodig heeft, zou eens moeten googlen op bijvoorbeeld vegan tassen. Tassen die geproduceerd zijn zonder dieren en het milieu aan te tasten. Creativiteit, positiviteit, duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en authenticiteit zijn dan de belangrijkste kernwaarden. Steeds meer merken zijn constant op zoek naar innovatieve materialen en productiemethoden om aan die kernwaarden te voldoen. Er worden geen dierlijke materialen gebruikt. Het belangrijkste materiaal dat voor de productie van tassen gebruikt wordt is vegan leer, oftewel PU (PolyUrethaan) genoemd.

Leren tas wordt uiteindelijk helemaal ‘eigen’ 

Heb je toch een voorkeur voor natuurlijk leer, ga dan voor een tas van een hoge kwaliteit leer zodat deze lang mee gaat. Dat kan een flinke investering zijn, maar betaalt zich dubbel en dwars terug. Soms gaat zo’n tas wel een leven lang mee. 

Als je je in de productiemethoden verdiept én een beetje goed speurt, kun je het treffen. Dan ben je op het juiste moment op de juiste plaats en blijkt jouw favoriete leren tas in de categorie leren tas dames sale te vallen. Heb je voor minder geld een fantastische tas te pakken. Een duurzame tas die jarenlang meegaat. Wees in zo’n geval niet bang voor gebruikssporen zoals butsen en krassen op zo’n leren tas. Leer is een natuurproduct dat eigenlijk steeds mooier wordt naarmate je het langer draagt. Die krassen verdwijnen soms vanzelf en als je je tas goed onderhoudt (af en toe met een speciaal middel schoonwrijven en niet bij de cv of kachel zetten om uitdroging te voorkomen) gaat deze een enorm lange tijd mee. Zo lang zelfs dat de tas helemaal ‘eigen’ wordt. Dan heb je als vanzelf een ‘gepersonaliseerde’ tas. 

Tas van PU of leer van Tommy Hilfiger

Op zoek naar zo’n leren tas kan ook bij de meer populaire merken die niet louter leren tassen in de collectie hebben. Zo heeft Tommy Hilfiger soms een leren tas in de collectie die voldoet aan alles wat we hierboven beschreven. Zo’n Tommy Hilfiger tas is een blijvertje. Overigens geldt dat ook voor de tassen van PU. Hilfiger produceert tassen van beide materialen. Je hebt het voor het uitzoeken!