Duurzaam Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Wat is linkbuilding?

Heb je ooit wel eens gehoord van linkbuilding? Het is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO. Als je jouw website hoger wilt laten verschijnen in de zoekresultaten van Google, dan is het noodzakelijk om aan linkbuilding te doen. Maar wat is linkbuilding nou precies en waarom is het zo belangrijk voor jouw website? In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je moet weten over linkbuilding.

Linkbuilding is het creëren van links van andere websites naar jouw website. Het doel hiervan is om jouw website meer autoriteit te geven in de ogen van zoekmachines. Zo kunnen ze beter inschatten hoe relevant en waardevol jouw website is. Wanneer een andere website naar jouw website linkt, beschouwt Google dit als een aanbeveling. Een goede aanbeveling van een betrouwbare website zal je positiever beoordelen dan een minder betrouwbare website.

Linkbuilding is onderverdeeld in twee soorten: interne en externe linkbuilding. Bij interne linkbuilding gaat het om het plaatsen van links van de ene pagina op jouw website naar een andere pagina op jouw website. Bij externe linkbuilding gaat het om het krijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. Bij externe linkbuilding is het belangrijk om te zorgen dat de links relevant zijn en afkomstig zijn van kwalitatief goede websites. Google hecht namelijk meer waarde aan links van kwalitatief goede websites, dan aan links van minder goede websites.

Een andere belangrijke factor van linkbuilding is anchor text. Anchor text is de zichtbare tekst van een link. Hiermee vertel je Google waar de pagina waarnaar wordt gelinkt over gaat. Het is dan ook belangrijk om relevante anchor text te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor extra informatie voor Google en kan bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten.

Een veelgemaakte fout bij linkbuilding is het kopen van links. Het kopen van links is niet toegestaan volgens de richtlijnen van Google. Het kan zelfs resulteren in een penalty voor jouw website. Het is dus belangrijk om een linkbuilding strategie te hebben die gebaseerd is op het verkrijgen van links op een legitieme manier. Dit betekent dat je bijvoorbeeld waardevolle content moet creëren waarmee andere websites graag willen linken.

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het is bedoeld om jouw website te voorzien van meer autoriteit en relevantie in de ogen van zoekmachines. Door interne en externe links te creëren, kun je jouw website helpen om hoger te verschijnen in de zoekresultaten van Google. Het is echter belangrijk om dit op legitieme wijze te doen en niet te kiezen voor minder goede linkbuilding methoden. Door te investeren in een goede linkbuilding strategie, kun je ervoor zorgen dat jouw website nog beter gevonden wordt door jouw doelgroep!