Duurzaam Zakelijk
Image default
Milieu

Met deze geschenken kun je jouw bedrijf op een groene en duurzame manier promoten

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, zowel zakelijk als privé. Ook steeds meer bedrijven zien de noodzaak ervan in. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) begint in steeds meer bedrijven haar intrede te nemen. Om de onderneming concreet groener te maken, hoef je niet direct je complete bedrijf op de schop te gooien. Je kunt namelijk ook klein beginnen. Denk hierbij aan het scheiden van afval, LED verlichting, elektrisch rijden en het hergebruiken van materialen. Allemaal kleine stappen die een enorme impact hebben. Wat ook een eenvoudige stap is, is het verantwoord uitkiezen van relatiegeschenken. Want ook op het gebied van relatiegeschenken wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Het aanbod duurzame relatiegeschenken is de afgelopen jaren flink gestegen, waardoor er altijd wel een duurzaam geschenk is die past bij jouw onderneming. Benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van duurzame relatiegeschenken? Lees dan zeker verder! In dit artikel hebben we een aantal duurzame ideeën voor relatiegeschenken op een rijtje gezet.

Herbruikbare drinkflessen als relatiegeschenk

Als we het hebben over vervuiling van de aarde, dan hebben plastic wegwerpflesjes en plastic bekers daar een groot aandeel in. Een duurzaam alternatief om te gebruiken zijn herbruikbare drinkflessen. Een bekende en populaire fles is de Dopper. Door het gebruik van een herbruikbare drinkfles vermindert het plastic afval, wat natuurlijk een stuk beter is voor het milieu. Daarnaast is een herbruikbare drinkfles, bedrukt met een logo of bedrijfsnaam, natuurlijk een perfect middel om reclame te maken.

Duurzame pennen als relatiegeschenk

Heel veel pennen die in omloop zijn (en dat zijn er veel), zijn gemaakt van plastic. En we weten allemaal: plastic is ontzettend slecht voor het milieu. Een pen gemaakt van duurzame materialen is daarom een perfect alternatief om te geven als giveaway of relatiegeschenk. Duurzame pennen worden o.a. gemaakt van grondstoffen zoals karton, hout of gerecyclede verpakkingen. Duurzame pennen zijn echter niet alleen goed in te zetten als giveaway of relatiegeschenk. Ook binnen de onderneming kun je duurzame pennen gebruiken. Een eenvoudige stap, met enorme impact.

Duurzame tassen als relatiegeschenk

Als laatste willen we het graag hebben over herbruikbare tassen. Want hebben we het over plastic vervuiling, dan hebben de plastic wegwerptasjes daar een groot aandeel in. Eigenlijk best zonde, want naast dat herbruikbare tassen een stuk beter zijn voor het milieu, zijn ze door de herbruikbaarheid ook veel beter voor de naamsbekendheid van je bedrijf. Plastic tassen worden namelijk na gebruik vaak weggegooid. Herbruikbare tassen daarentegen, worden vaak meermaals gebruikt, waardoor je meteen goede reclame maakt. Voorbeelden van herbruikbare en duurzame tassen, zijn: jute tassen, katoenen tassen, tassen van gerecyclede materialen zoals gerecyclede theezakken en vilten tassen. Ga je liever nog een stapje verder? Ga dan voor een katoenen tas met een Fairtrade label. Fairtrade zet zich wereldwijd in voor eerlijke handel. Een ideaal promotieartikel of relatiegeschenk dus, dat ook nog eens ecologisch verantwoord is.

Groot aanbod duurzame relatiegeschenken

Naast duurzame pennen, tassen en drinkflessen zijn er nog veel meer duurzame relatiegeschenken te krijgen. Denk hierbij aan water- en energiebesparende duurzame gadgets, zoals producten op zonne-energie, energiebespaarboxen of een douchecoach. Maar ook originele groene geschenken, zoals groeipapier, zaadzakjes of bloembollen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je benieuwd het gehele aanbod duurzame geschenken? Neem dan eens een kijkje op de website van Greengiving. Greengiving is sinds 2009 dé online specialist in duurzame relatiegeschenken en premiums. Met deze geschenken kun je jouw organisatie op een maatschappelijk verantwoorde manier promoten. Een mooie en eenvoudige stap om jouw onderneming groener te maken.