Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe begin je een carrière in animatie: De Beginnersgids

Animatie is een miljardenindustrie en een van de snelst groeiende industrieën ter wereld. Met zijn snelle expansie is er nooit een beter moment geweest voor mensen om hun carrière in animatie te beginnen.
Of je nu wilt werken als animator in een grote studio of zelf animaties wilt maken, dit artikel leert je hoe je een carrière in animatie kunt beginnen. Het geeft informatie over hoe je kunt beginnen met animatie, wat er nodig is om door te breken in de industrie, en hoe je je animatieserie kunt maken. Voor meer informatie over het starten van een carrière in animatie, bekijk deze beginnershandleiding.

Wat is animatie?
Animatie is visuele kunst die gebruik maakt van tekeningen, foto’s, en bewegende beelden om de illusie van beweging te creëren. Beginnend met de vroegste grotschilderingen, hebben mensen animatie gebruikt om verhalen te vertellen.
Animatie kan gemaakt worden voor films, cartoons of videospelletjes. Het primaire doel van een animatieproject is niet alleen vermaak, maar ook het overbrengen van een boodschap of het onderwijzen van iets aan de kijkers op een manier die anders moeilijk of onmogelijk zou zijn om te doen in andere media.

Het pad om animator te worden
De eerste stap om animator bij een animatiebedrijf te worden is te beslissen in wat voor soort animatie je geïnteresseerd bent. Wil je aan een korte film werken? Wil je werken voor een commercieel productiebedrijf? Of wil je geanimeerde korte films en webseries voor YouTube maken? Het antwoord zal helpen bepalen of je een diploma in animatie nodig hebt of dat het het beste voor je is om individuele lessen te volgen aan een universiteit.
Zodra u beslist wat voor soort carrièrepad maakt het meest zinvol voor uw belangen, de volgende stap is om meer te leren over animatie. Of het nu gaat om het nemen van traditionele lessen aan een universiteit of het leren van industrie geheimen door een ontmoeting met professionals, zal dit artikel inzicht geven in hoe je aan de slag.
Vervolgens is het tijd om een stage of baan te vinden waar je je vaardigheden kunt toepassen. Je kunt beginnen met het bekijken van de Animation Career Database (ACDB) en het mailen van bedrijven die je interesseren. Bedrijven zoals Pixar, Disney, Dreamworks, en Nickelodeon zijn al gevestigd als enkele van de top werkgevers in de industrie. Zij bieden mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste professionele ervaring in animatie en bieden uitgebreide opleidingsprogramma’s die speciaal voor hen op maat zijn gemaakt.
Na het vinden van professionele mogelijkheden met deze studio’s, werken met klanten als een assistent is een andere optie voor beginners op zoek naar hun eerste smaak van de industrie leven. Als dit niet iets is wat je aanspreekt, overweeg dan om te freelancen op UpWork of Fiverr – dit artikel geeft tips.

Hoe kom je in de industrie terecht?
De eerste stap om in de industrie terecht te komen is leren over animatie. Je kunt animatiescholen vinden of lessen proberen in je eigen omgeving. Hier zijn enkele tips voor het vinden van een school:
– Kijk voor scholen geaccrediteerd door de National Association of Schools of Art and Design (NASAD).
– Check out wat andere studenten zeggen over het onderwijs dat ze kregen.
– Kijk of er beurzen beschikbaar zijn die u in aanmerking komt voor.
Als je eenmaal hebt gevonden een animatie school, kijk in het nemen van tekenen, kleurenleer, en storyboard design klassen. Deze geven je een idee van wat er nodig is om te werken als een animator in een studio. Het is goed om te beginnen met een kleiner bedrijf om ervaring op te doen voordat je direct in de grote competities springt bij een grote studio als Disney.

Hoe is het om in de industrie te werken?
Animatie heeft veel verschillende mogelijkheden voor mensen van alle niveaus. Als je geïnteresseerd bent in het werken aan een big-budget animatiefilm, kun je die mogelijkheid vinden bij grote productiestudio’s zoals Pixar en Disney. Aan de andere kant, als je wilt werken als een onafhankelijke animator of freelance werk wilt doen, kun je dit doen zonder ooit je huis te verlaten.
Het beste aan een carrière in animatie is de vrijheid. Er zijn tal van verschillende taken die je op je kunt nemen of kunt overlaten aan een ander project, en er zijn nog steeds tal van mogelijkheden om iets nieuws te creëren.
Als je een animatieserie wilt beginnen, maar niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan wat gratis tutorials online of kijk een paar afleveringen van je favoriete animatieserie en kijk hoe zij het doen.

https://donkermedia.nl/

Gerelateerde artikelen

Ondernemen in het buitenland, hoe ga je te werk?

Wat zijn de voordelen van Device as a Service (DaaS)?

Hoge productiviteit en veiligheid op de werkvloer