Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe houd je een vergadering interessant?

Een vergadering is vaak een belangrijk moment om een aantal punten te bespreken, maar soms zie je dat iedere vergadering toch een beetje hetzelfde wordt en waardoor het personeel vaak erg tegen de vergaderingen op kan zien, omdat het toch vaker een kwestie is van de tijd volmaken totdat het tijd is om naar huis te gaan dan het feit dat er belangrijke punten worden besproken waar mensen echt geïnteresseerd in zijn. Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het wat interessanter te kunnen maken voor de aanwezigen wanneer je bijvoorbeeld een vergadering hebt op een vergaderlocatie utrecht centraal.

Frisse energie

Want wanneer je de vergadering op een externe locatie buiten de muren van het bedrijfspand organiseert, dan zit het personeel al eens op een nieuwe omgeving wat vaak voor frisse energie en inspiratie kan zorgen en dit kan natuurlijk stimuleren om met een goede inbreng tijdens de vergadering te komen. Zo heeft dit voor het personeel meerdere voordelen waar jij als werkgever van kunt plukken. Het zal in ieder geval niet zo’n standaard vergadering worden als waar je vooraf misschien bang voor zou kunnen zijn. Kies een leuke vergaderruimte Utrecht om het personeel eens te verrassen met een frisse omgeving.

Duidelijke planning maken

Zorg dat je van te voren een duidelijke planning gemaakt hebt, zodat het personeel weet waar het aan toe is en op deze manier kun je er goed voor zorgen dat de punten niet onnodig lang worden uitgemolken waarbij de conversatie vaak nog maar tussen een select groepje mensen gaat en waarbij de rest onderuitgezakt naar buiten zit te kijken, wachtend tot deze discussie afgelopen is. Door te zorgen dat de punten efficiënt besproken worden, hoef je niet urenlang te vergaderen waardoor de aandacht steeds verder zou kunnen gaan verslappen. Bespreek van te voren daarom al wat de medewerkers graag zouden willen bespreken en zet dit op de agenda.

Slim voorbereiden

Zorg daarom ook goed dat het personeel van te voren weet wat er besproken gaat worden, zodat zij hier een mening over kunnen vormen en zodat zij niet onvoorbereid naar de vergadering hoeven te komen. Daarnaast is het belangrijk dat je op tijd begint met vergaderen en niet te laat binnenkomt lopen. Voor het personeel is het ook belangrijk om te weten dat de vergadering een eindtijd heeft en daarom kun je beter zorgen dat je bijvoorbeeld een vergadering voor de lunch gepland, omdat iedereen toch moet eten en hier niet te lang mee kan wachten.