Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoge productiviteit en veiligheid op de werkvloer

Als werkgever ben je altijd bezig met het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer: het kan altijd beter en sneller. Soms is het lastig te ontdekken waar de valkuilen zitten en hoe je de werkprestatie kan verbeteren. Om je hier inzicht in te geven kun je tijdsregistratie in de bedrijfscultuur opnemen. 

De vele voordelen van tijdsregistratie

Tijdsregistratie gaat verder dan het opschrijven van de uren. Werknemers kunnen met tijdsregistratie namelijk inklokken met badgelezers zodat de gewerkte uren direct in het systeem worden opgeslagen. Dit vergemakkelijkt het registreren van de uren en verkleint de kans op menselijke fouten. Als de werkuren handmatig ingevoerd worden loop je het risico dat er wel eens een cijfer verkeerd wordt opgeschreven. Met tijdsregistratie hoef je hier geen zorgen over te maken. Zolang alle werknemers zich op juiste wijze registreren zullen de uren altijd kloppen. Hiet kan je meer leren over het installeren van tijdregistratie.

De productiviteit op de werkvloer kan worden verhoogd met behulp van tijdsregistratie. Je hebt direct inzicht op verzuimuren, verlof en overwerkuren. Ook pauzes worden meegenomen in de registratie. Als je merkt dat het werk stagneert rond 3 uur kun je de tijdregistratie gebruiken om de oorzaak te vinden: misschien nemen je werknemers massaal pauze op dit tijdstip. 

Verbeter de veiligheid binnen je bedrijf

Niet alleen de productiviteit kan vooruit, ook de veiligheid moet goed in orde zijn op de werkvloer. Daar kan tijdsregistratie aan bijdragen aangezien je toezicht kan houden op de bezigheden van je werknemers. Zo zorg je voor interne bescherming, maar hoe houd je ongewenste bezoekers in de gaten? 

Hiervoor kun je toegangscontrole inzetten. Door middel van de nieuwste apparatuur zorg je ervoor dat enkel gevoegden het werkterrein kunnen betreden. Zo kun je gebruik maken van gezichtsscans of van persoonlijke sleutels. De apparatuur staat 24/7 aan zodat je bedrijf ook beschermd is als er niemand aanwezig is. Als er midden in de nacht onbevoegden het terrein willen betreden zullen ze door de toegangscontrole buiten gehouden worden.