Duurzaam Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Aanschaftips voor de juiste archiefkast voor op kantoor

Bij het archiveren van documenten en of spullen heb je de keuze uit verschillende archiefkasten.

 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is; Waar wil je de archiefkast voor gebruiken en wat wil ik er specifiek in opbergen? De hoogte en de breedte van de kasten is afhankelijk van de afmetingen van het op te bergen product, artikel of document dat je wilt opbergen.

Verschillende soorten en maten

Hieronder staan een aantal verschillende archiefkasten op een rij met een korte toelichting.

De draaideurkast 

De Draaideurkast is een zeer veel voorkomende kast die zowel in het hout als in staal verkocht wordt. Deze kastsoort is over het algemeen goed betaalbaar. De draaideurkast is minder geschikt om boekhouding en orders in op te bergen, daarentegen is de kast uitermate geschikt voor kantoorartikelen en magazijn artikelen die in een afgesloten kast opgeborgen dienen te worden. 

De roldeurkast

De roldeurkast heb je zowel in het metaal als in een houten uitvoering. De houten variant heeft een chiquere uitstraling en kan goed in een kantoorruimte gebruikt worden. De stalen variant is een geschiktere versie voor in een magazijn. De stalen roldeurkast word veelal gebruikt om hangordners in op te bergen.

De schuifdeurkast

De Schuifdeurkast is voornamelijk gemaakt van staal en is vaak voorzien van luxe deuren en een zeer degelijk ontwerp. De schuifdeurkasten zijn vaak zwaar en worden op een plek geplaatst in een ruimte of kantoor met de bedoeling om daarna niet meer snel verplaatst te worden. Tevens zijn de grote schuifdeurkasten ook geschikt om een scheiding te maken in een ruimte. Hierdoor creëer je privacy en rust in een grote ruimte.

Ladeblok 

De ladeblokkast… Wie kent deze manier van opbergen niet? Onder bijna elk bureau op kantoor staat er wel eentje om spullen in op te kunnen bergen. Deze manier van opbergen is zowel praktisch als veilig, want het overgrote deel van de ladeblokken kan ook afgesloten worden met een sleutel.

Tevens zijn de ladeblokken zeer makkelijk te verplaatsen, denk hierbij aan kantoorpersoneel wat wijzigt van werkplek. De ladeblokken zijn vrijwel altijd voorzien van wieltjes dus zeer makkelijk te verplaatsen van de ene werkruimte naar de andere werkruimte.

De legbordstelling

De meest goedkope optie om veel en snel spullen en of documenten te archiveren is de legbordopstelling. Je kunt de stelling aanpassen naar gelang de ruimte die je beschikbaar hebt. De stelling is ook makkelijk uit te bereiden of juist kleiner te maken.

Dossierkasten en hangmappenkasten

De kasten zijn degelijk en makkelijk in gebruik. De kasten zijn vaak ruim en groot en bieden dus veel capaciteit om dossiers en of administratieve stukken in op te bergen. Tevens zijn de dossierkasten in brandwerend beschikbaar en zeker voor zeer belangrijke stukken is dit geen overbodige luxe. De goede brandwerende kasten hebben een certificering, waarbij de brandwerendheid kan verschillen. Hoe duurder de kast, hoe langer brandwerend deze is. 

 

Zoals hierboven vermeld is er voor elke situatie of persoonlijke voorkeur een archiefkast te vinden. Ben je op zoek naar een specifieke kast voor op kantoor? Kijk dan eens op Archiefkasten-shop.nl. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment archiefkasten van topkwaliteit.