Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Duurzame sportprijzen die nooit hun glans verliezen

Sportprijzen zijn een ereteken van een overwinning, een prestatie of als waardering. Die wordt natuurlijk trots tentoongesteld in de prijzenkast of thuis op de schouw. En een goede sportprijs blijft natuurlijk zijn glans behouden. Tenminste als deze van goede kwaliteit is. Een duurzame sportprijs blijft jarenlang mooi maar dan is het wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten wanneer je als organisatie of vereniging sportprijzen wilt inkopen.

Welke sportprijzen worden vaak tentoongesteld?

Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van de prestige van het evenement. Sportprijzen die worden gewonnen met een Nederlands Kampioenschap hebben net wat meer lading dan een prijs die bij een lokaal of regionaal gewonnen trofee. Nog vaker worden wisseltrofeeën tentoongesteld. Dit wordt vaak gedaan in de prijzenkast op de club. Dan wil je natuurlijk wel een sportprijs neer kunnen zetten die lang zijn glans behoudt. Zeker bij grote wisselbekers die jarenlang in omloop blijven. Veel sportprijzen zijn tegenwoordig van kunststof gemaakt en geschilderd op een manier die niet meer van echt te onderscheiden is. Zo blijven ze jarenlang mooi en het scheelt behoorlijk in de kosten.

Duurzame sportprijzen als promotiemiddel voor bedrijven

Veel sportverenigingen draaien op sponsorgeld. Lokale ondernemers doneren een bedrag en in ruil daarvoor krijgen meer naamsbekendheid. Bijvoorbeeld omdat de naam of het logo van een bedrijf op de shirtjes van de spelers wordt gedrukt. Of op de borden langs het veld. Een andere optie voor meer naamsbekendheid als bedrijf is door de sportprijzen te doneren. Dankzij moderne productietechnieken kun je vrijwel alle sportprijzen personaliseren door de naam van je bedrijf op de voet van een sportbeker te laten zetten of je logo op de medaille af te laten drukken. En omdat je voor de duurzame variant hebt gekozen blijft deze lang zichtbaar op een prominente plek!