Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Klimaat speelt ook een belangrijke rol in de bouwsector

Er gaat geen dag voorbij of je komt wel een keertje in aanraking met het begrip ‘’klimaatverandering’’. Of je het nu op het nieuws hoort of dat je het zelf ervaart in jouw dagelijkse routine, je ontkomt er niet meer aan. Daarom zie je ook in steeds meer sectoren dat er een verschuiving plaatsvindt met de nadruk het klimaat, zo ook in de bouwsector. In deze sector moeten ze hedendaags ook rekening houden met de klimaatverandering en de uitstoot van CO2. Vandaar dat duurzame bouwmaterialen ook erg in populariteit zijn gestegen afgelopen jaren.

Beschikbaarheid duurzame bouwmaterialen

Zoals wel vaker gebeurt in de commerciële wereld is dat wanneer de vraag naar een bepaald product(en) stijgt, het aanbod in razend tempo ook groter wordt. Dit gebeurt nu ook bij duurzame bouwmaterialen. Er zijn vele aanbieders beschikbaar als het gaat om deze producten, zowel online als offline. Een goed voorbeeld van een online aanbieder van duurzame bouwmaterialen is de site bouwmarktnederland.nl. Zij bieden veel diverse producten aan die je kunnen helpen met het verduurzamen van bijvoorbeeld je woning of kantoor. Dit kan op allerlei manieren, denk aan: Duurzame energie opwekken, duurzaam warmte of energie opslaan of je woning isoleren.

Voorbeeld duurzame bouwmaterialen

Zoals hierboven aangegeven zijn er op het gebied van duurzame bouwmaterialen tal van keuzes. Elk product heeft zijn eigen functie die bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en natuur. Een voorbeel van zo’n duurzaam product is gevelbekleding en dakrandpanelen van Keralit. Vroeger werden gevels en dakranden voornamelijk bekleed met hout, wat ervoor zorgde dat er op grote schaal boskap nodig was. Dit is natuurlijk erg schadelijk voor het milieu en daarnaast rotte het hout tamelijk snel, waardoor het na een aantal jaar alweer vervangen moest worden. Daarom is er het kunststof Keralit op de markt gekomen wat al deze problemen oplost, en dus een beter product is dan hout, De gevelbekleding van Keralit rot niet en is gemaakt van recyclebare materialen. Bij verschillende bouwmarkten kun je tegenwoordig Keralit kopen. Zodat jij misschien binnenkort wel kan genieten van een strakke gevel die ook nog eens duurzaam is!