Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe zorg je voor goede airconditioning in een bedrijfshal?

Een goede werktemperatuur is goed voor de productiviteit van medewerkers. Vooral als er licht zwaar tot zwaar fysiek werk moet worden uitgevoerd zorgt te warm weer voor een heftige productiviteitsdip. Dat is algemeen bekend. Het kan ook al snel een hoge kostenpost worden.

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat medewerkers het goed hebben en fijne werkomstandigheden hebben. Probeer zelf maar de hele dag telkens 20 kilo te tillen bij 30 graden en dan bij bijvoorbeeld 18 graden. Merk je al het verschil?  Verder is het zo dat bepaalde producten in een productiehal, ook niet te warm mogen worden. Tijd voor een goede koeling dus. Jij blij, en de medewerkers ook blij. Dat zijn natuurlijk de ideale werkomstandigheden.

Adiabatische koeling

Wellicht heeft iemand het al geopperd: ‘we hebben een adiabatische koeling nodig’. Maar, wat is het eigenlijk? Dat is natuurlijk een goede vraag. Deze koeling laat water verdampen en dit zorgt voor verkoeling. Het maakt gebruik van de omgevingslucht. De adiabatische koeling verbruikt veel minder energie dan een normale airco. Het is dus ook nog eens een super duurzame keuze. Met een dergelijke koeling kies je dus voor een mooie oplossing.

De voordelen

Er zijn nog veel meer voordelen aan deze mooie manier van koelen verbonden. Zo is het heel simpel aan te sluiten op elke Warmte terugwin installatie. Het werkt ook slim, de een adiabatische koeling kan zorgen voor zowel ventilatie, verwarming als ook koeling. Het is een zeer natuurlijke manier van koelen, waarbij het rendement erg hoog is bij warme en droge buitenlucht. Al met al een topoplossing voor het verkrijgen van het optimale klimaat in een bedrijfshal.

Nog een voordeel is dat de koeling niet al te veel onderhoud nodig heeft. Dat is natuurlijk ideaal, zo houd je de kosten dus mooi laag.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/