Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Maak je huis groen!

We weten allemaal dat het beter is voor het milieu en voor je portemonnee om een meer duurzame levensstijl te hebben, daarom eten we allemaal minder vlees, laten we de auto wat vaker staan om de fiets te nemen en kopen we minder plastic. Een zeer grote verbruiker kan echter je huis zijn. Hier bespreken we even drie manieren om je huis duurzamer en groener te maken!

 

1. Isolatie

Een zeer belangrijke eerste stap wanneer het gaat over minder energie verbruiken, is om je huis goed te laten isoleren. Dit is vooral het geval met oudere huizen waarbij isolatie nog niet echt een toegepast concept was, wat je natuurlijk ook terugziet in het feit dat er veel ramen geen dubbele beglazing hebben! Wanneer het gaat over warmte binnen houden, moet je ook eens nadenken over de grootte van je ruimtes, aangezien een kleinere kamer sneller opwarmt en afkoelt wanneer dat nodig is.

 

2. Zonnepanelen     

Het is ook een goed idee om na te denken over energie en meer concreet waar jij je energie vandaan haalt. De stap zetten naar groene energie is een zeer goed idee en zeker wanneer u kiest voor zonnepanelen als duurzame en groene oplossing. Een veelgestelde vraag is: wat kosten zonnepanelen? Dit hangt heel sterk af van hoe veel energie u verbruikt per jaar en het type of merk van de zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen, kan misschien dus best anders beantwoord worden. Het is immers ook belangrijk rekening te houden met al het geld die je op termijn bespaard op je energiefactuur. Het is de investering helemaal waard! Dus maak je niet druk om wat kosten zonnepanelen, want op de lange termijn bespaar je je ook veel meer geld.

 

3. recupereer regenwater

Een zeer goede optie in landen waar het meer regent is om regenwater te recupereren. Hierdoor houden we beperkte voorraad zoet water op aarde nog een beetje langer in stand. Dit regenwater kan dan worden gebruikt om het toilet door te spoelen of om de auto mee te wassen.

http://vergelijksolar.nl/kosten-zonnepanelen/