Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Vloerluik op maat

Wilt u de ruimte in uw woning of zakelijke pand zo optimaal mogelijk benutten? Dan is het slim om alle etages op een stijlvolle wijze met elkaar te verbinden. Zo kunt u onder meer soepele overgangen creëren van de ene naar de andere ruimte door het plaatsen van verplaatsbare wanden of fraaie glazen deuren. Beschikt u over meerdere etages? Dan kan het interessant zijn om een vloerluik op maat te laten plaatsen. Een dergelijke oplossing is de ideale manier om praktisch comfort te combineren met een bijzondere uitstraling. Overigens is een vloerluik tegenwoordig al lang niet meer dat dunne houten plaatje dat naar de bergzolder leidt. In plaats daarvan heeft u de keuze uit tal van visueel aantrekkelijke opties die ook nog eens volledig elektrisch worden aangedreven. De hiervoor benodigde motor kan zowel aan de lange als de korte zijde van het luik worden gepositioneerd. Bedienen gaat heel eenvoudig via een keurig weggewerkt paneel aan uw wand. In noodgevallen is het uiteraard altijd mogelijk om het luik handmatig te openen en te sluiten. Voor het ontwerp en de plaatsing van een vloerluik op uw locatie is er altijd een gespecialiseerd bedrijf in uw regio te vinden.

Keuze uit diverse opties

Een luik in de vloer is uiteraard mogelijk op allerlei plekken in huis waar een verbinding aanwezig met een boven- of ondergelegen ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de toegang tot uw kelder, zolderverdieping of wijnopslag. Vaak gaat het hierbij niet om een standaardformaat en dus is het goed om te weten dat u vrij eenvoudig een vloerluik op maat kunt laten ontwikkelen. Heeft u zelf interesse in de aanleg van een dergelijk luik in bijvoorbeeld uw keuken, bijkeuken of misschien wel uw werkkamer? Zoek dan beslist een expert in vloerluiken in uw buurt en neem geheel vrijblijvend contact op. Een gespecialiseerd bedrijf kan u precies vertellen welke mogelijkheden er in uw situatie zijn en legt u graag uit welke opties u hierbij heeft. Denk bijvoorbeeld aan een volautomatisch glazen vloerluik met een fraaie omlijsting van RVS, waardoor u kunt profiteren van meer lichtinval en een optimaal gebruiksgemak. Ook is het mogelijk om het luik te laten camoufleren, door hem af te werken zoals de rest van uw vloer. Kies uit onder meer laminaat, hout of tegels in de uitvoering van uw voorkeur. Vanzelfsprekend zal de specialist in vloeren zorgen voor een perfecte afwerking van dit bijzondere element in uw interieur.

Uw eigen vloerluik op maat

Kiest u ook voor een fraai vloerluik op maat? Weet dan dat uw gespecialiseerde leverancier veiligheid en gebruiksgemak vooropstelt. Doordat het luik op verzonken wijze in uw vloer wordt aangebracht kunt u er probleemloos en geheel veilig overheen lopen. Er zijn geen hoogteverschillen of hinderlijke randjes, waardoor er geen risico op struikelen aanwezig is. Nog een groot pluspunt van vakkundige aangelegde vloerluiken is dat ze u helpen om zo veel mogelijk van elke ruimte te maken. Vergeleken met een standaardtrap blijft er met een luik veel meer vrije ruimte over. Hierdoor lijkt elk vertrek in uw kantoor of woning meer te ademen en ervaart u een groter gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw pand? Contacteer dan één van de specialisten in op maat gemaakte vloerluiken en laat u helemaal vrijblijvend informeren over de beste opties voor in uw situatie. Om goed beslagen ten ijs te komen kunt u van tevoren uiteraard alvast online rondkijken. Zo krijgt u een beeld van de diverse stijlen vloerluiken en kunt u kijken welke uitvoering u visueel het meeste aanspreekt.