Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

De voordelen van een stukadoor

Een stukadoor kan allerlei verschillende zaken voor je opknappen. Denk hierbij aan het schilderen van muren en plafonds, het aanbrengen van behang, latex spuiten of het stucen van wanden. Kortom: als je iets wilt veranderen aan de look van je huis, is een stukadoor dé man of vrouw die je hiervoor in moet schakelen. Maar waar let je op als je op zoek gaat naar een goede stukadoor? Wij geven je een aantal tips!

 

Let op de volgende punten bij het kiezen van een stukadoor:

– Vraag altijd naar referenties. Een goede stukadoor zal je meteen een aantal tevreden klanten kunnen noemen.

– Kijk of de stukadoor geregistreerd is bij een branchevereniging, zoals de Stichting erkende stucadoors. Dit betekent dat hij of zij voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen.

– Vraag naar een offerte. Een goede stukadoor maakt altijd van tevoren een inschatting van de kosten en maakt daarna een duidelijke offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

– Check of de stukadoor verzekerd is. Als er tijdens het werk iets misgaat, ben je met een verzekering beter af dan zonder.

 

Tot slot

Als je op zoek gaat naar een stukadoor, is het dus belangrijk om even goed rond te kijken. Een goede stukadoor maakt het verschil tussen een prachtig afgewerkt huis en een teleurstelling. Neem dus de tijd om de juiste keuze te maken! Het is namelijk zonde om puur op basis van prijs een keuze te maken. Je moet er natuurlijk wel de nodige jaren tegenaan kijken. Wanneer je er dus ontevreden over bent en je besluit al binnen enkele jaren iets anders te doen, dan ben je natuurlijk onderaan de streep in verhouding vele malen meer geld kwijt, dan dat je nu iets meer uitgeeft voor kwaliteit. Het maakt dan niet uit of je nu kiest voor spackspuiten of een andere vorm van stucen. In alle gevallen moet het gewoon strak en netjes zijn.