Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Duurzaam je riolering in Breda laten ontstoppen

Wanneer je een verstopt riool hebt moet dit probleem snel opgelost worden. Maar pas op dat het medicijn niet erger is dan de kwaal. Er zijn bedrijven die al snel hun conclusie trekken over de oorzaak en à la Picobello bv. meteen willen gaan breken en van alles willen vervangen. Dat is duur en levert een hoop rotzooi op. En vaak is het niet eens nodig! Kies in plaats daarvan voor een bedrijf dat voor een nette prijs bij je in Breda langskomt om je afvoer te ontstoppen, zonder dat daar hak- en breekwerk bij komt kijken. Gewoon duurzaam.

Camera inspectie en rookdetectie

Ga allereerst op zoek naar een bedrijf dat beschikt over gespecialiseerde apparatuur. Denk daarbij aan een speciale camera die in de afvoer wordt ingebracht. Met deze camera kan de loodgieter of het ontstoppingsbedrijf precies zien waar de verstopping zich bevindt en waar deze door wordt veroorzaakt. Wanneer je dit weet kunnen er veel gerichter middelen worden ingezet om de verstopping te verhelpen.

Stinkt het in huis naar rioollucht? Dan is de kans groot dat je met een lek in de leidingen te maken hebt. In dat geval kan een professional rookdetectie gebruiken om het lek te vinden. In beide gevallen hoeft de loodgieter dus niet te gaan hakken of breken in de vloer of de muur om de oorzaak van het probleem te achterhalen. In de meeste gevallen kan een verstopping weggespoten worden met een hogedrukreiniger die de leidingen niet beschadigt.

Wat als er toch gebroken moet worden?

Soms is het niet mogelijk om een verstopping op een duurzame manier te verhelpen. Bijvoorbeeld wanneer deze het gevolg is van jarenlange ophoping van vet of wanneer de leiding doorbuigt waardoor het rioolwater niet goed afgevoerd kan worden. Voor een ontstopping in Breda geldt dat je dan altijd een duidelijk offerte krijgt met daarop de werkzaamheden en eventuele voorrijkosten wanneer je een bedrijf kiest buiten Breda. Zo weet je in ieder geval van tevoren waar je aan toe bent.