Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Het duurzame voordeel van vingerlassen

Gevingerlast hout is bijzonder duurzaam, de kans op uitval van houten bouwmateriaal nihil. Geen kromme balken of schuine kozijnen en alles wordt perfect op maat aangeleverd waardoor geen tijd verloren gaat aan het passend maken van hout. Snel en secuur werken wordt realiteit als u kiest voor het vingerlassen. Extra pluspunt: hout dat gevingerlast is blijkt oersterk en trekt, ook na plaatsing, niet meer krom. Een vertrouwde traditionele manier van houtbewerking die door het inzetten van ultramodern materieel snel en uiteindelijk goedkoper hout levert, waar en wanneer u dat wilt.

Wat vingerlassen eigenlijk is

Vingerlassen is een duurzame manier van houtbewerking, ooit ontstaan uit schaarste, nu helemaal van deze tijd. In het uiteinde van hout worden uitstulpingen gefreesd die nog het meest op een soort vingers lijken. Deze vingers worden in elkaar gepast en vastgezet met lijm. Het hout wordt letterlijk in elkaar geperst. Daardoor kunnen stukken hout van slechts twintig centimeter verwerkt worden tot meterslange balken. Een ander voordeel van de bewerking is, dat de natuurlijke spanning uit het hout verdwijnt. Daardoor wordt afgerekend met kromme balken, kozijnen of planken en zitten er geen noesten en andere zaken in het hout waardoor het onbruikbaar wordt. Ook kan hout in andere vormen geperst worden zoals bijvoorbeeld in bogen of kunt u verschillende houtkleuren laten combineren.

Het bedrijf Bear Optima Wood heeft decennia aan ervaring en ultramoderne machines die vingerlassen waardoor ook speciale verzoeken of grote overspanningen en diktes geen probleem zijn. Heeft u bundels hout met verschillende afmetingen nodig, kunt u die gewoon in een keer bestellen. U krijgt zelfs garantie op het geleverde materiaal.

Kostenbesparing

Houten producten tot stand gekomen met behulp van vingerlassen zijn in aanschaf iets duurder dan gewoon hout, toch blijkt het in de praktijk een goedkopere keuze. Door het vingerlassen is er een optimaal gebruik van hout wat bijdraagt aan vermindering van houtverbruik waardoor lagere inkoopkosten ontstaan. Combineert u dit met een besparing in tijd, alles wordt op maat afgeleverd, er kan zonder oponthoud doorgewerkt worden, en het ontbreken van uitval als gevolg van ondeugdelijk hout, dan ontstaat er een flinke besparing.

Goedkoper door flexibiliteit.

Bij Bear Optima Wood weten ze dat een planning niet altijd loopt zoals u verwacht. Met het opslagsysteem van Bear Optima Wood kunt u de voorraad tijdelijk gratis bij het bedrijf laten opslaan en op afroep bestellen. U hoeft niet zelf voor transport te zorgen. Het bedrijf zoekt op basis van scherpe prijzen, betrouwbaarheid en slimme logistiek de beste partner voor u uit. U heeft dus eigenlijk zelf het beheer over uw voorraad en bespaart nog een keer op kosten: u hoeft geen opslag te huren.

Werken met hout dat door vingerlassen tot stand is gekomen kent alleen maar voordelen. Zeker wanneer het proces uitgevoerd wordt door een ervaren bedrijf als Bear Optima Wood. Nooit geen onbruikbaar hout meer, minder kosten, een flexibele opslag zonder extra uitgaven en iedere afmeting, dikte, vorm of kleursamenstelling die u maar wilt is mogelijk. Vingerlassen blijkt een productieve en creatieve manier van houtbewerking te zijn, helemaal deze tijd en bijzonder duurzaam bovendien.