Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Wat is kunststof spuitgieten en waarom is dit zo goed?

Plastics zijn overal. Van onze voedselverpakkingen tot onze auto’s, ze maken deel uit van ons dagelijks leven. Kunststof spuitgieten is een fabricagetechniek waarbij kunststofkorrels worden gebruikt om vormdelen te maken. Dit proces wordt veel gebruikt in industrieën zoals de automobiel-, ruimtevaart-, elektronica-, medische apparatuur- en consumptiegoederen.

Plastic spuitgieten is een sterk geautomatiseerd proces dat hoge precisie en nauwkeurigheid vereist. De grootste uitdaging is het bereiken van uniforme stroomsnelheden door de hele holte.

“Plastic spuitgieten” is een relatief nieuwe productiemethode die de afgelopen tien jaar aan populariteit heeft gewonnen. Spuitgieten is een veelzijdig productieproces waarmee fabrikanten complexe onderdelen kunnen produceren met behulp van thermoplasten.

Spuitgietmachines bestaan uit een verwarmde kamer (soms een vat genoemd), een schroef die is verbonden met een extruder en verschillende mallen in de kamer waardoor het gesmolten polymeermateriaal onder hoge druk stroomt. Bij dit proces komt de geplastificeerde hars de machine binnen met een plunjer die is bevestigd aan een extruder die de gesmolten hars uit het mondstuk in een mal duwt waar het afkoelt en uithardt voordat het uit de mal wordt geworpen.

Het gevolg is een duurzaam traject om veel projecten te kunnen maken. Begrijpelijk dat u nu ook interesse heeft in kunststof spuitgieten.

https://flinqplastics.nl/