Duurzaam Zakelijk
Image default
Informatiediensten

Wat maintenance management software kan doen voor jouw bedrijf

De systematisering van het onderhoud biedt jouw bedrijf verschillende voordelen, zoals voorspelbaarheid, optimalisering van de prestaties van de apparatuur en kostenvermindering.

Nu de softwaremarkt de laatste jaren sterk in beweging is, is het steeds belangrijker geworden om deze tendens te kennen en ons erop voor te bereiden, vooral wanneer we het hebben over het snelst groeiende gebied in de informaticasector: systemen voor onderhoudsbeheer. In dit artikel zullen wij uitleggen hoe maintenance management software kan bijdragen tot de ontwikkeling van jouw bedrijf. Lees verder!

 

1. Het stelt je in staat taken te automatiseren en meer tijd aan jouw bedrijf te besteden

Het beheer van uitrusting en het onderhoud van de vloot vergt een groot aantal taken, waardoor bedrijven veel tijd en middelen aan het hele proces kunnen besteden en zich niet meer kunnen concentreren op wat het belangrijkst is: de groei van jouw bedrijf.

Met maintenance management software kunt je taken automatiseren, waardoor de planningstijd aanzienlijk wordt verkort.

Automatische waarschuwingen voor onderhoud dat niet op tijd werd uitgevoerd, snelle invoeging van nieuwe activa in het systeem of de definitie van de periodiciteit van het onderhoud voor elk plan – dit zijn slechts enkele van de taken die je met een software van dit type kunt automatiseren.

 

2. Het administratieve werk in verband met onderhoudsbeheer verminderen

Naast het beheer van de operationele werkzaamheden veronderstelt dit gebied een reeks administratieve taken die, hoewel zij van essentieel belang zijn, zeer veel tijd in beslag nemen: het opstellen van verslagen, het bijwerken van klantenbestanden, het opzoeken van bestanden, het opstellen van contracten of het beheren van garanties, zijn enkele voorbeelden.

Een maintenance management software bewaart alle informatie op één plaats, waardoor het veel gemakkelijker en sneller wordt om te vinden wat je zoekt en de informatie bij te werken.

 

3. Gedetailleerde kostencontrole van elk activum

Voor een maximale rentabiliteit van jouw activa moet je zorgen voor een strikte beheersing van alle kosten. Met gespecialiseerde software kunt je op elk moment te weten komen hoeveel je aan elk activum hebt besteed en wat de totale onderhoudskosten in de loop van de tijd zijn. Door elk onderhoud te koppelen aan de respectieve kosten voor materialen en andere uitgaven, zorgt de maintenance management software ervoor dat je alle kosten kunt volgen.

 

4. Nauwkeurige gegevens over elk activum

Om de beste beslissingen te nemen om jouw bedrijf te laten groeien, is het van vitaal belang om toegang te hebben tot accurate gegevens. Dit soort software helpt je niet alleen jouw kosten te beheersen, maar biedt je ook analyses waarmee je inzicht krijgt in de rentabiliteit van jouw activa, alsmede in de vraag of het onderhoudsplan werkelijk effectief is en of het de moeite waard is te blijven investeren in elk bedrijfsmiddel.