Duurzaam Zakelijk
Image default
Energie

Wat zijn de voordelen om een laadpaal bij je bedrijf te hebben.

De opkomst van elektrische auto’s is een trend die zich de afgelopen jaren in een snel tempo heeft ontwikkeld. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van elektrische auto’s, niet alleen vanuit een duurzaamheidsperspectief, maar ook vanuit economisch oogpunt. Een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van elektrische voertuigen is de beschikbaarheid van laadpalen. In deze blog zullen we de voordelen bespreken van het hebben van een laadpaal bij je bedrijf.

  1. Aantrekkelijk voor werknemers

Het hebben van een laadpaal op de parkeerplaats van je bedrijf kan aantrekkelijk zijn voor werknemers die een elektrische auto bezitten. Werknemers die dagelijks naar het werk rijden, kunnen hun auto gemakkelijk opladen tijdens hun werkdag, zodat ze ’s avonds met een volle accu naar huis kunnen rijden. Dit kan het voor werknemers gemakkelijker maken om de overstap naar een elektrische auto te maken, wat kan resulteren in een vermindering van de CO2-uitstoot van het bedrijf.

  1. Besparing op brandstofkosten

Als je bedrijf een elektrische bedrijfswagen heeft, kan het hebben van een laadpaal op de parkeerplaats je veel geld besparen op brandstofkosten. Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan benzine of diesel, waardoor het opladen van een elektrische auto veel goedkoper is dan het tanken van een traditionele brandstofauto. Daarnaast zijn elektrische auto’s over het algemeen zuiniger dan traditionele auto’s, waardoor je bedrijf nog meer geld kan besparen op brandstofkosten.

  1. Duurzaamheid

Het hebben van een laadpaal bij je bedrijf draagt bij aan de duurzaamheid van het bedrijf. Door elektrische auto’s te promoten en laadpalen te faciliteren, kan het bedrijf een groen imago krijgen en bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot. Dit kan op zijn beurt helpen om klanten en partners aan te trekken die zich ook inzetten voor duurzaamheid.

  1. Extra inkomsten

Als je bedrijf een openbare laadpaal heeft, kan dit een extra bron van inkomsten opleveren. Door de laadpaal openbaar toegankelijk te maken, kunnen andere elektrische auto-eigenaren de laadpaal gebruiken en hier een vergoeding voor betalen. Op deze manier kan het bedrijf geld verdienen aan de investering in de laadpaal en de kosten ervan terugverdienen.

  1. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het hebben van een laadpaal bij je bedrijf kan ook bijdragen aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf. Door het faciliteren van elektrische auto’s en laadpalen, laat het bedrijf zien dat het zich inzet voor duurzaamheid en zich bewust is van de impact van mobiliteit op het milieu. Dit kan uw bedrijf ten goede komen in uw communicatie.

Laat uw een voorlichten over de mogelijkheden bij Elektrobedrijf Loumans zij zijn gevestigd in Arnhem, Nijmegen en Eindhoven.

https://elektricien-louwmans.nl/nijmegen/