Duurzaam Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Duurzame alternatieven voor jouw horecaonderneming

Als je een horecaonderneming wilt opzetten of jouw onderneming wilt verbeteren, is het belangrijk om te beginnen met duurzame alternatieven te zoeken. Het is belangrijk om te weten dat duurzaamheid niet alleen de milieuaspecten betreft, maar ook de sociale en economische kanten van je bedrijf. In deze blog geven we je een aantal tips om jouw onderneming te verduurzamen.

Koop tweedehands spullen

Een duurzame optie voor je horecaonderneming is om tweedehands spullen te kopen. Koop bijvoorbeeld tweedehands meubilair, keukenapparatuur, bestek, glazen en servies. Kopen bij tweedehands winkel of bij Horecacentrumbrabant.nl bespaart energie, water en materiaal. Ook zal het je veel kosten besparen, omdat tweedehands spullen stukken goedkoper zijn dan nieuwe producten. De kwaliteit is vaak nog goed en de apparaten zijn ook onderhouden. Het kopen van tweedehands spullen kan daarom ook een positief economisch effect hebben op jouw horecaonderneming.

Gebruik duurzame energiebronnen

Je kunt als horecaonderneming overwegen om duurzame energiebronnen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om zonne-energie, windenergie of waterkracht te gebruiken om je bedrijf te laten draaien. Dit is een investering, maar uiteindelijk goedkoper en beter voor het milieu.

Kies voor lokaal en duurzaam voedsel

Om je onderneming te verduurzamen is het belangrijk om lokaal en duurzaam voedsel te kiezen voor op je menu. Kies bijvoorbeeld voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten en duurzaam gevangen vis. Koop ook biologische producten als je kunt. Dit is beter voor het milieu en stimuleert de lokale economie.

Verminder je afval en gebruik milieuvriendelijke producten

Verminder je afval door te kiezen voor hervulbare producten zoals koffie bekers, kopjes, borden en bestek. Je kunt ook overwegen om verpakkingen te vermijden of te vervangen door herbruikbare verpakkingen. Als je wel wegwerp producten gebruikt, kies dan voor producten die verpakt worden in milieuvriendelijke verpakkingen zoals karton, papier, en glas. Kies ook voor milieuvriendelijke verf, lijm en inkt.

Gebruik minder water

Je kunt minder water gebruiken in je horeca onderneming door waterbesparende technologieën te gebruiken, zoals waterbesparende kranen, douches en toiletten. Je zou ook een installatie op je dak kunnen plaatsen dat regenwater gebruikt om de toiletten door te spoelen. Je kunt ook overwegen om waterbesparende apparatuur, zoals vaatwassers en afwasmachines, te gebruiken. Met bovenstaande tips is jouw onderneming al een stuk duurzamer!

 

https://www.horecacentrumbrabant.nl