Duurzaam Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Overtuigende redenen om een auto te leasen

De aankoop van een auto neemt al snel een flinke hap uit je budget. Niet alleen moet je de auto zelf aankopen, je moet er ook voor zorgen dat deze ingeschreven raakt en je moet de nodige verzekeringen afsluiten. Nu het leven steeds duurder wordt, gaan meer en meer mensen een auto leasen in plaats kopen. Je leest hieronder waarom een auto leasen steeds populairder wordt.

Wat is lease?

Een auto leasen kun je vergelijken met het huren van een auto. De auto zelf blijft eigendom van de leasingmaatschappij en voor een vooraf vastgesteld maandelijks bedrag kun jij er zorgeloos gebruik van maken. Verzekering, belastingen en onderhoud vallen volledig ten laste van de leasingmaatschappij en dat biedt wel wat kansen, mogelijkheden en voordelen.

Van welke voordelen geniet je?

Je hoeft geen beroep doen op je spaargeld

Als je kijkt hoeveel een auto kost, weet je dat je een flink stuk van je spaargeld zult moeten aanspreken als je die auto helemaal zelf wil aankopen. Heb je dat spaargeld niet ter beschikking en moet je een lening afsluiten, dan zul je een deel van de aankoopprijs zelf moeten betalen en word je bovendien geconfronteerd met rentes van gemiddeld 10%. Een auto leasen daarentegen zorgt ervoor dat je voor een vast maandelijks bedrag gebruik kunt maken van alle voordelen van een eigen auto zonder dat je daar zelf in moet investeren en zonder dat je daarvoor enorme rentes moet betalen.

Je hebt een auto voor de tijd dat je die nodig hebt

Soms heb je dringend nood aan een auto of weet je dat je de auto slechts voor een bepaalde periode nodig zult hebben. In beide gevallen is een auto leasen een prima oplossing. Leasingmaatschappijen hebben een grote vloot aan auto’s die onmiddellijk beschikbaar zijn en je kunt voor een contractduur kiezen die aangepast is aan je noden.

Je rijdt altijd in een auto die aan je wensen voldoet

Een auto leasen geeft je het voordeel dat je altijd beschikt over een auto die helemaal aan je wensen en noden voldoet. Je kunt namelijk zelf de configuratie kiezen en zoveel, of zo weinig, opties en functies toevoegen als je zelf wil. Verandert je eigen situatie en heb je daardoor een andere auto nodig? Je contract kent slechts een bepaalde duur en je hoeft je geen zorgen te maken over een verkoop en nieuwe aankoop. Een auto leasen betekent altijd rijden in een auto die perfect bij jou en je situatie past.

Je wordt niet geconfronteerd met onverwachte kosten

Het hoeft niet gezegd te worden dat een auto je nog al eens voor onverwachte kosten kan plaatsen. Onderhoud en herstellingen kosten heel wat geld en de kans bestaat dat je hier altijd voor komt te staan op een moment dat financieel niet gelegen komt. In een leasingcontract zijn de herstellingen en het onderhoud inbegrepen in de maandelijkse prijs en weet je dus altijd precies wat je betaalt. Je maakt gewoon een afspraak in je garage en de leasingmaatschappij bekommert zich over de rekening. Dit neemt uiteraard heel wat zorgen en stress weg, je kunt altijd veilig de weg op zonder extra kosten te moeten maken.