Duurzaam Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Het gebruiken van een steiger

Je kunt een steiger gebruiken bij de snelle steigerbouw. In deze blog zul je meer te weten komen over waarom het werken met een steiger beter is. Allereerst is het handig om te weten wat een steiger nou precies is. Daarna kan er verteld worden waarom het werken met een steiger goed is. Een steiger wordt gebruikt als een tijdelijke constructie. Bij deze steiger wordt er gebruik gemaakt van steigerpijpen en steigerplanken. Het is mogelijk om als particulier een steiger te gebruiken. Je kunt hierdoor op een veiligere manier klussen rondom het huis. Ook is het mogelijk om als bedrijf een steiger te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan het renoveren of bouwen. De steiger is bedoeld om op plekken te komen waar je normaal vanaf de grond niet bij kan.

Steiger gebruiken

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een steiger kan en wil gebruiken. Zoals eerder ook is benoemd is dat particulieren een steiger kunnen gebruiken om bijvoorbeeld te klussen rondom het huis. Dit is vaak veiliger dan het gebruik van een ladder. De risico’s op een ongeluk is bij het gebruik van een ladder vaak wat groter dan bij het gebruik van een steiger. Verder is het gebruik van een steiger ook handig op bouwlocaties. Ook dit is veel veiliger. Hierbij kunnen de rolsteigers gebruikt worden. Meer over rolsteigers in de volgende alinea.

Rolsteigers

De steigers kennen verschillende soorten. Dit stukje tekst wordt gebruikt om de rolsteiger te benoemen. Een rolsteiger is een multifunctionele steiger. Dit komt doordat je de rolsteiger kunt gebruiken om te werken, maar het is ook mogelijk om de werkspullen te plaatsen op het platform van de rolsteiger. Een voordeel van de rolsteigers is dat het vaak wat makkelijker te bouwen is. Het ouwen van een rolsteiger neemt dan ook niet zo veel tijd in beslag. Dit scheelt ook weer, vooral wanneer je een strakke planning hebt om aan te houden.