Duurzaam Zakelijk
Image default
Informatietechnologie

Dit zijn de voordelen van spraakherkenning

Spraakherkenning is een prettige en efficiënte manier waarmee je jouw apparaten kunt bedienen door middel van je stem. Voorheen was spraakherkenning vrij eenvoudig en kon het alleen korte zinnen of woorden opvangen. Hierbij werden fouten er ook nog niet uitgefilterd. Tegenwoordig is het ook mogelijk om langere berichten in te spreken en die vervolgens te laten overzetten naar een getypt bericht op je laptop of computer. Hierbij worden zelfs fouten automatisch herkend en hersteld. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van Dragon naturally speaking van Spraakherkenning.nl en wat het toepassen van spraakherkenning voor jou kan betekenen.

Efficiënt en tijdbesparend

Wanneer je gebruik maakt van spraakherkenning zul je een hoop tijd besparen. Deze tijd kun je vervolgens in andere belangrijke zaken steken. DIt maakt spraakherkenning een efficiënt middel om in te zetten voor verschillende doeleinden. Je kunt spraakherkenning gebruiken voor het opstellen van e-mails maar ook voor het uittypen van notities of andere documenten. Met spraak ben je namelijk een stuk sneller dan met typen. Daarnaast kun je tijdens het spreken ook gemakkelijk meerdere dingen tegelijk doen. Dit is met typen niet altijd het geval.

Spraakherkenning zorgt voor een toename in productiviteit

Doordat je tijdens het spreken meerdere dingen kunt doen zal je productiviteit toenemen. Het is namelijk eenvoudiger om extra taken uit te voeren wanneer je spreekt dan wanneer je typt of achter een laptop of computer moet zitten. Daarnaast hoef je niet meer dubbel te controleren of alles wel op de juiste manier verwoord en ingevoerd is. Dit komt doordat de fouten er direct worden uitgefilterd. Doordat je geen dubbel werk meer uitvoert zul je gedurende de dag een stuk productiever zijn.

Een multifunctioneel middel

Doordat spraakherkenning niet alleen gesproken teksten kan invoeren op je laptop of computer, maar ook de eventuele foutieve woorden en zinnen eruit kan filteren, is het een multifunctioneel middel dat goed kan worden ingezet. Tijdens het typen moet je zelf de fouten corrigeren en dit kost tijd. Door de filter die automatisch wordt toegepast na het ontvangen van het spraakbericht hoef je je geen zorgen meer te maken over eventuele typefouten.

 

https://spraakherkenning.nl