Duurzaam Zakelijk
Image default
Milieu

Waarop letten bij de aankoop van zonnepanelen?

Bij meer en meer woningen zien we zonnepanelen op het dak verschijnen. Langzaam maar zeker begint iedereen de voordelen van deze investering in te zien. Echter wil dat niet zeggen dat het slim is om zomaar blind zonnepanelen aan te schaffen. In plaats daarvan doe je er goed aan met een aantal zaken rekening te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

#1: Garantie

Bij aanschaf van zonnepalen is het sterk aan te raden om op de geldende garantie te letten. Hoe langer je namelijk garantie hebt, hoe minder risico je loopt. Over het algemeen zit je met een aankoop van zonnepanelen tegenwoordig wel goed. Maar desondanks is het altijd mogelijk dat je pech hebt. Het laatste wat je dan wilt, is dat de garantie ineens toch is verlopen. Je moet dan zelf opdraaien voor alle (reparatie)kosten die bij het herstellen of vervangen van de zonnepanelen komen kijken.

#2: Omvormer

Bij zonnepanelen is het niet mogelijk om de opgewekte stroom direct te gebruiken. Opgewekte stroom in zonnepanelen bestaat namelijk uit gelijkstroom. Dit is onbruikbaar op het stroomnet waar we als mensen gebruik van maken. Om dit wel bruikbaar te maken, dien je de stroom om te vormen. Dit is waar de omvormer om de hoek komt kijken. Dit apparaat zorgt ervoor dat de gelijkstroom verandert in wisselstroom. Een hoge kwaliteit omvormer doet dit op een maximaal efficiënte en veilige manier. De Growatt omvormer is hier een mooi voorbeeld van.

#3: Betrouwbare leverancier

Een betrouwbare leverancier is bepaald geen overbodige luxe. Het is namelijk altijd mogelijk dat zich kleine problemen voordoen met betrekking tot de werking van de zonnepanelen. Wanneer hier sprake van is, wil je zo snel mogelijk bij iemand terecht kunnen. Het liefst een betrouwbare leverancier, die precies weet wat je nodig hebt om alles weer te laten werken. Kies daarom voor een leverancier waar je vertrouwen in hebt. Bijvoorbeeld op basis van reviews of persoonlijke aanbevelingen. Een groothandel in zonnepanelen biedt dan een optimale uitkomst.

#4: Zonrichting

Tot slot moet je niet vergeten met de zonrichting rekening te houden. Als er namelijk iets invloed heeft op de effectiviteit van je zonnepanelen, dan is het wel de positionering. Dit is iets waar een expert je tot in detail over weet te adviseren. Niet ieder dak is namelijk optimaal geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Het liefste haal je er namelijk zoveel mogelijk waarde uit. Door zorgvuldig na te lopen of de zonrichting optimaal is, kom je hier al snel achter.

Een voorspoedige toekomst voor zonnepanelen

Al met al is het vrij duidelijk dat zonnepanelen niet alleen de toekomst, maar ook het heden zijn. Als natuurlijke vorm van energieopwekking is het een belangrijke oplossing voor klimaatverandering. Nu zonnepanelen ook steeds goedkoper én efficiënter worden, is het een steeds logischere keuze.

Ben je dus aan het overwegen om voor zonnepanelen te kiezen? Dan is de kans groot dat je de knoop al op korte termijn doorhakt. Met de eerdergenoemde punten in het achterhoofd maak je geheid een goede keuze!

https://www.estg.eu/nl-nl/