Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak voorbereid een assessment met de volgende tips!

Heb je binnenkort een sollicitatie? Dan kan het zijn dat je ook een assessment moet afleggen om door de sollicitatieprocedure te komen. Bij een assessment wordt er getest of jij op gebied van talent en vaardigheden wel bij het bedrijf past waar je solliciteert. Wil je jouw assessment met vlag en wimpel halen? In dit artikel geven we je tips zodat jij hoe dan ook goed voorbereid bent. 

  1. Zoek uit wat er getest wordt

Heb je nog nooit een assessment gemaakt, of er überhaupt nog nooit van gehoord? Dan is het tijd om je hier meer in te verdiepen. Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte bent van wat er precies wordt getest. Van capaciteitentest, tot competentietest en persoonlijkheidstest: elke test heeft weer andere focuspunten. Zorg niet alleen dat je weet wat er getest wordt, maar ook hoe er getest gaat worden. Wanneer je precies weet wat er van je verwacht wordt, kan het oefenen beginnen!

  1. Wees je bewust van je sterktes en zwaktes

Om jezelf goed voor te kunnen bereiden moet je weten wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Zo word je je ervan bewust waar je krachten en ontwikkelpunten liggen. Wanneer je je bewust bent van jouw zwaktes, kun je door te oefenen je alvast wat meer ontwikkelen op dit gebied. Een grote kans dat op het assessment zowel jouw zwaktes als sterktes voorbij komen. 

  1. Oefenen, oefenen en oefenen

Dan is de tijd daar: je kan beginnen met een assessment oefenen bij bureaus als Hellotest. Vaak vind je op internet wel een aantal oefenvragen, maar niet genoeg om goed voorbereid te zijn. Daarom zijn er ook bureaus waar je oefenpakketten kan kopen, en op die manier zo goed mogelijk voorbereid bent op jouw assessment. Hoe vaker je oefent hoe beter je erin wordt. Volgens Gladwell zijn succesvolle mensen zo ver gekomen in hun vakgebied omdat zij 10.000 uur hebben geoefend. Door genoeg te oefenen, zoals een 21+ toets oefenen, is de kans dat jij jouw assessment haalt een stuk groter geworden!

  1. Voorkom stress

Natuurlijk blijft het doen van een assessment spannend, dus stress voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal manieren om jouw stress te beperken. Zorg er ten eerste voor dat je goed uitgerust bent. Laat die afspraken de avond van tevoren even varen, en zorg dat je op tijd in je bed ligt. Wanneer je goed uitgerust bent, is jouw concentratie en focus gegarandeerd beter dan wanneer je enorm vermoeid bent. 

 

Ben je al op de hoogte waar het assessmentbureau is? Zorg dan dat je van tevoren goed hebt uitgestippeld hoe je jouw reis vorm gaat geven. Ga je met het openbaar vervoer of met de auto? En hoe lang is het om te reizen? Zo voorkom je niet alleen stress, maar ook dat je te laat komt of nog erger: de hele assessment mist. 

 

Heb je alle tips opgevolgd? Dan ben jij ongetwijfeld goed voorbereid op jouw assessment. Binnen de kortste keren heb jij de sollicitatieprocedure doorstaan en sta jij op de werkvloer van jouw nieuwe kantoor!

 

http://https://duurzaamzakelijk.nl/voorbereiden-voor-assessment/