Duurzaam Zakelijk
Image default
Transport en logistiek

Een transportband voor jouw bedrijf?

Wanneer je een bedrijf runt in de logistieke sector waarbij er ingewikkelde productieprocessen met goederen plaatsvinden, zoals inpakken, plannen en organiseren, kan dit niet gebeuren met enkel een paar werknemers.

De automatisering van het productieproces, die halverwege de achttiende eeuw in Engeland begon, heeft eraan bijgedragen dat de lopende band ingevoerd werd. Dankzij deze industriële revolutie kunnen er grote hoeveelheden goederen geproduceerd worden in korte tijd en snel geleverd worden aan de klant. Er is bovendien een steeds groeiende vraag van de consument, dus het productiebedrijf moet aan deze vraag kunnen voldoen. Dankzij de transportbandsystemen, waar de belt conveyor er één van is, is dit geen enkel probleem!

 

Vele voordelen van de belt conveyor

De belt conveyor heeft vele voordelen voor jouw productiebedrijf. Zo is het lopende bandsysteem bijvoorbeeld onderhoudsarm en maakt het nagenoeg geen geluid. Ook kun je hem helemaal naar eigen wens en behoefte samenstellen. Het betreft namelijk een modulair systeem, hetgeen bestaat uit losse onderdelen. Dit zorgt er ook voor dat je het snel geleverd kunt krijgen. Je kunt zelf enige onderdelen op reserve bestellen zodat, als er iets defect gaat je het vlug kunt vervangen. Je kunt hiervoor ook een monteur bellen die binnen 24 uur ter plaatse is om het defect te verhelpen zodat het productieproces meteen door kan gaan. Wanneer je een belt conveyor bestelt krijg je dit met handige instructies geleverd zodat je het zelf in elkaar kunt zetten, hierbij komen dan geen onnodige monteurkosten kijken. 

 

Uitbreiden geen probleem!

Een ander voordeel is, dat uitbreiden van het bestaande systeem geen enkel probleem is. Omdat je eenvoudig losse componenten kunt bestellen kunnen dus simpel kleine aanpassingen aan je bestaande transportband gemaakt worden.

Enkele voorbeelden: je kunt een merger aanschaffen om de hoofdlijn in twee banen te splitsen. Ook een draaitafel is een fijne toevoeging. Hierop kun je producten verzamelen die vanaf de band komen en deze bufferen. Of denk eens aan een pusher die de producten op de goede transportband duwt.  Het kan zijn dat je een reservelijn erbij wilt plaatsen ook dit is mogelijk.

Tip: een werktafel die je volledig naar wens kunt bestellen een must om de werkgevers meer ruimte te geven voor inpakwerkzaamheden. Je kunt dus volledig mixen, matchen, aanpassen en wisselen met de allernieuwste belt conveyor systemen van tegenwoordig die mee kunnen groeien met jouw bedrijf.

 

https://www.fssolutions.nl/oplossingen/