Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips voor het maken van een 3D lichtplan

 

Als je van plan bent om een 3D lichtplan te maken en uitvoeren kan je natuurlijk het beste naar experts gaan zoals die bij HEB lighting. Maar voordat je naar je afspraak gaat is het altijd goed om even voor jezelf na te denken over de mogelijkheden. Neem je huis is goed in je op en denk aan de volgende tips.

 

Lichthoeveelheid bij een 3D lichtplan

Je moet goed nadenken over het feit dat iemand van 65 jaar oud meer licht nodig heeft dan een jong iemand. Ze hebben zelfs 3,5 keer meer nodig. Daarom is het bij een lichtplan goed om de lichtbehoefte in de gaten te houden en aan te passen aan de verschillende leeftijden in jouw gezin.

 

Gebruikt contrasten

Contrasten zijn een heel groot onderdeel van een goed lichtplan. Daarom moet je ervoor zorgen dat er een contrastwerking in jouw lichtplan komt. Hoe je dit kunt zien? Je zou het kunnen vergelijken met een zonnige dag waarbij er verlichte plekken en schaduwplekken zijn. Het moet dus natuurlijk ogen.

 

Houdt rekening met verschillende hoogtes

Er zijn natuurlijk verschillende hoogtes in jouw interieur waar jij rekening mee moet houden. Daar kan het lichtplan goed gebruik van maken. Je kunt namelijk met verlichting details van het interieur uitlichten. Er worden dan accenten gemaakt waardoor je interieur sfeer en karakter krijgt.

 

Speel met de ruimtes

Dankzij verlichting kun jij sommige ruimtes groter laten lijken. Vind jij bijvoorbeeld je woonkamer te klein ogen? Zorg er dan voor dat er een lamp komt te staat die indirect het licht verspreid. Dat soort lampen zorgen ervoor dat de licht bron wordt weerkaatst op het plafond of de muur. Er wordt dan een ruimtelijk effect gecreëerd. Belangrijk bij het maken van een 3D lichtplan

 

Kies de juiste uitstraling

Het is natuurlijk wel aan jou om te kiezen voor de lampen die het beste bij jouw interieur passen. Daarom moet je ook de juiste kleur, vorm en uitstraling kiezen. Je creëert zo een eenheid in je interieur waardoor alles mooi bij elkaar past. Je kunt hiervoor gebruik maken van productfamilies.

 

Gebruik technologie

Natuurlijk wil je ook dat gebruiken van de lampen gemakkelijk is. Dan kun je dus eenvoudig gebruik maken van technologie. Wil je bijvoorbeeld twee lampen tegelijk geschakeld hebben? Koop dan een speciale unit die je op een wandcontactdoos kunt aansluiten. Zo kun je met een afstandsbediening schakelen. Ook zit er meestal een dimfunctie bij wat ook heel erg handig is.