Duurzaam Zakelijk
Image default
Voedsel en aanverwante producten

Met deze 3 tips word je duurzaam!

In de laatste jaren hebben we te maken gehad met warmere temperaturen, smeltende ijskappen en verloren natuurgebieden, met name door het opwarmen van de aarde. Simpelweg veroorzaakt door de hebzucht en de onwetendheid van de mens. Gelukkig zijn er steeds meer mensen zich bewust van het milieu en helpen het tegengaan van vervuiling en opwarming van de aarde. In de deze blog lees je over de 3 beste manieren om een steentje bij te dragen aan het milieu.

1. Het recyclebaar maken van dagelijkse producten

Neem als voorbeeld koffiecups voor koffiezetapparaten. Hoewel veel koffiecups al recyclebaar zijn is het proces van recyclen nog steeds een groot deel van het eigenlijke probleem. Het aluminium en koffiedik moet opgehaald, gescheiden en verwerkt worden. Dit proces vereist transport, energie en opwarming dat negatieve gevolgen heeft voor het milieu.  De Koffiejongens hebben hier een oplossing voor gevonden, namelijk; biologisch afbreekbare koffiecups! De cups kunnen na gebruik in de GFT-bak worden gegooid waarna ze binnen 3 weken zullen vergaan. Dit komt doordat de biologisch afbreekbare koffiecups zijn gemaakt karton. Daarnaast is het verpakkingsmateriaal FSC gecertificeerd. Dat wil zeggen dat voor elke boom die wordt gekapt, er weer een nieuwe wordt terug geplant en dat de bomen duurzaam beheerd worden. Als kers op de taart worden alle bestellingen met de fiets of lopend bezorgd!

2. Minder gebruik maken van fossiele brandstoffen

Het verbruik van fossiele brandstoffen resulteert vaak tot een hoge CO2 uitstoot. Met name auto’s uit oudere bouwjaren met onzuinige motoren maar ook verbranding van aardgas, aardolie en steenkool dragen bij aan het opwarmen van de aarde. Vermijd daarom processen die deze brandstoffen verbranden door bijvoorbeeld een elektrische auto aan te schaffen of door te reizen met de fiets of trein.

3. Scheidt je afval

Tot slot hebben we een tip die mensen vandaag te dag nog steeds niet aanhoren namelijk; het scheiden van het afval. Door zelf afval direct te scheiden wanneer dit in het huishouden ontstaat zorg je ervoor dat grote zuiveringsinstallaties het bijvoorbeeld niet hoeven te doen. Scheid je plastic, GFT-afval, karton en glas daarom altijd bij voorhand!

https://dekoffiejongens.nl/