Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De haven nog efficiënter maken

In iedere grote haven gebeurt en tegenwoordig van alles. Denk bijvoorbeeld aan de haven van Rotterdam. Deze haven ligt in ons land en is de grootste haven van Europa. De haven is niet alleen voor boten, je kunt er ook je bedrijf vestigen of leuke dingen doen. Toch is de haven in de basis nog steeds voor alle handel en de boten die er aankomen: de scheepsvaart. Veel havens zijn dan ook bezig met de vraag hoe ze de haven en alle handel die in de haven wordt gedaan nog efficiënter kunnen maken.

 

Internet

Internet in een haven? Jazeker, het is een van de manieren waarop de moderne havens nog efficiënter kunnen werken. Aan de hand van sensoren die er hangen kunnen datastromen worden bekeken waardoor gekeken wordt waar het nog efficiënter kan. Je kan hier ook dingen mee meten zoals de waterstanden, de windsnelheden en de waterstromingen.

 

Blockchain

De blockchain is ook een manier. Dit is een manier om onderliggende transacties veilig en betrouwbaar te laten plaatsvinden zonder tussenkomst van een externe partij. Dat kan betalingsverkeer zijn zonder bank, maar dat kan ook een decentraal energienetwerk zijn. Blockchain is in opkomst en zien we in steeds meer havens terug.

 

Hulpmiddelen

Ook hulpmiddelen maken het efficiënt werken in een haven fijn. Deze zien we dan ook nog steeds in iedere haven staan. Denk aan een botenlift. Deze lift zorgt ervoor dat een boot gemakkelijk verplaatst kan worden of dat een boot zelfs helemaal uit het water gehaald kan worden. Een botenlift werkt snel en makkelijk. Ook de zwenkkraan zien we op de meeste havens nog terug. Een zwenkkraan kan ook binnen staan, maar dat hoeft niet. Er kunnen met behulp van deze kraan gemakkelijk zware lasten verplaatst worden. Deze kraan kan ook heel makkelijk worden verplaatst, waardoor deze kraan breed inzetbaar is.

https://www.adaklein.nl/zwenkkranen/