Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De kracht van verlichting in je huis

Wanneer je je huis wil verbouwen en inrichten wordt er vaak meteen gedacht aan de wandkleuren, meubels en vloeren. Zaken als verlichting komen vaak later aan bod, terwijl dit juist van toegevoegde waarde is in je woning. Het bepaalt namelijk de sfeer, functionaliteit en uitstraling van je huis. Wil jij wél denken aan de verlichting in je huis? Maak een lichtplan en breng je ideeën tot leven.

Algemene verlichting

Dit type verlichting zorgt er in je woning voor dat je voldoende licht hebt, zodat je de taken die je uit wil voeren kunt doen in het donker. Het is onopvallend licht dat egaal is verdeeld over de ruimte. Het geeft een balans tussen direct en indirect licht, wat zorgt voor een hoge lichtopbrengst. Om te bepalen waar jij je algemene verlichting plaatst maak je een plattegrond met de juiste maatvoering van de ruimte. Ook de meubels dien je te plaatsen op deze plattegrond, zodat je kan bepalen waar de lampen geplaatst kunnen worden. Daarbij is het ook handig om aansluitingen en technische voorzieningen te plaatsen, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn voor de verlichting te plaatsen.

Werkverlichting

Werkverlichting is zoals de naam al zegt, bedoeld voor functionaliteit. Denk hierbij aan verlichting boven de eettafel of een leeslamp op een bijzettafeltje. Lees je graag een boek op de bank, dan is verlichting dat verstelbaar is of dimbaar is handig. Hierbij kun je denken aan led trimless spots of een dimbare filament lamp. Zo kun jij genieten van je favoriete boek of genieten van het lezen van de krant aan de eettafel.

Accentverlichting

Heb jij een mooi schilderij gekocht wat voor jou de eyecatcher is van je woning? Dan is het ook belangrijk dat dit object de aandacht krijgt dat het verdient. Je kunt hierbij denken aan een lamp bij een schilderij of led trimless spots boven je schilderij, om op deze manier meer details uit te lichten.

Sfeerverlichting

Een van de meest belangrijke verlichting in je woning is de sfeerverlichting. Het is niet bedoeld als functioneel licht, maar meer als een effect dat je huis net die ene romantische of industriële sfeer geeft. Het zijn vaak bijzondere lampen zoals een gebogen vloerlamp of van kleur veranderende led trimless spots, die opvallen in de ruimte. Wanneer het gaat om sfeerverlichting behoren ook kaarsen en haardvuur hiertoe.

https://heblighting.nl/trimlessspots/