Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijvengidsen

3D scannen met de Faro Focus 3D scanner

De mogelijkheden met een 3D scanner

3DLS is dé specialist in de Benelux als het gaat om 3D scannen en pointclouds maken met behulp van laserscanning. Met inmiddels meer dan 1.000.000 m² aan gescande oppervlak in binnen- en buitenland kunnen we met recht spreken dat we ervaring hebben in dit vakgebied. Hiermee ontwikkelen wij nauwkeurige 2D en 3D tekeningen en een BIM model. 3D scans kunnen veelzijdig gebruikt worden. Denk aan monitoring, documentatie of afwijkanalyses. Dankzij het gebruik van onze 4e generatie Faro Focus laserscanning, kunnen wij zeer hoogwaardige scans maken in volledig 360graden met een minimale afwijking.

3D model maken van een bestaande situatie of object

In de praktijk is het meer dan normaal dat bij bouwprojecten een ontwerp wordt gemaakt in 3D. De architect staat aan de basis voor het nieuwe object en tekent de grote lijnen uit hoe het eruit moet komen te zien. In deze schetsfase zijn de afmetingen nog niet accuraat, terwijl er toch wel steeds vaker in een vroeg stadium behoefte is aan een kloppend model met de exacte afmetingen. Hiervoor biedt 3D scanning dus een geweldige uitkomst.

Want het vergelijken van het BIM model met de werkelijkheid geeft juist antwoord op dit soort vragen. Dit noemen we modelcontrole, model verificatie of het valideren van BIM modellen. Met 3D laserscanning kan de werkelijkheid nauwkeurig vastgelegd worden en het resultaat hiervan is een pointcloud – of zoals wij dat noemen een puntenwolk.

Wij werken met hightech Faro laserscanners

Alleen met het beste materiaal kunnen we de meest nauwkeurige scans maken. Daarom hebben de laserscanners bij 3DLS gekozen voor de FARO Focus laserscanner uit de nieuwste generatie. Deze zijn helemaal afgestemd om binnen- en buitenmetingen te doen voor architectuur, engineering, bouw, infrastructuur en productontwerp. De laserscanners van FARO leggen informatie perfect vast uit de echte wereld, om deze vervolgen om te zetten in digitale bestanden die direct in de cloud geupload kunnen worden. Dit is uitermate handig zodat meerdere betrokken bij het project direct toegang hebben tot alle actuele scan- en meetdata en er sneller beslissingen genomen kunnen worden om de algehele project- en productkwaliteit te verbeteren en te behouden.

Pluspunten van de FARO Focus 3D scanner is grotere scan afstand, hoeknauwkeurigheid en bereik, en de on-site compensatiefunctie van de FocusS- en FocusS Plus-scanners voor metingen van hoge kwaliteit, terwijl externe accessoirevakken en HDR-functionaliteit de scanner extreem flexibel maken.

Slimmer bouwer in de bouw industrie

Slimmer ontwikkelen in de architectuur-, engineering- en constructiesector is een must in een tijd waarbij alles efficiënter en sneller moet om kosten te besparen. Maar ook wanneer onder een grote tijdsdruk gewerkt moet worden, maar wel kwaliteit gewaarborgd moet worden én binnen het budget is slimmer en efficiënter werken een noodzaak. Met 3D opnames en slimme lay-out tools kan er tegenwoordig snel geschakeld worden.

Betere constructie met 3D scanner & laserprojectietechnologie

Het succes van een bouwproject hangt af hoe snel en accuraat componenten geplaatst kunnen worden. De FARO scanners van 3DLS maken extreem nauwkeurige metingen met een verwaarloosbaar foutmarge. Zo kunnen onze 3D scans gebruikt worden voor CAD plannen, en de ontwerpgegevens rechtstreeks op de werklocatie worden geprojecteerd. Groot voordeel is dat componenten afwijken van 3D CAD modellen, zoals oneffenheden in een vloer, sneller gedetecteerd kunnen worden. Dit scheelt natuurlijk tijd en geld in het gehele proces. 3DLS helpt u graag met het stroomlijnen van uw meet- en uitlijningsprocessen voor een betere kwaliteitscontrole én wat u uiteindelijk ook kosten zal besparen.

https://www.3dls.nl/