Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van het inleveren van oude computers

U kent het wel, u heeft ontzettend veel oude hardware staan en u heeft geen idee wat u daarmee aan moet. Voor veel mensen is dit een groot probleem, zij willen namelijk geen risico lopen op een mogelijk datalek. Het is daarom van groot belang dat u de oude hardware op de juiste manier opruimt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, maar 1 mogelijkheid springt er absoluut uit, en dat is op een veilige manier uw oude computers inleveren.

Gevoelige data verwijderen, dat moet veilig

Uw oude computers inleveren moet natuurlijk veilig gebeuren. 1 van de belangrijkste zaken is natuurlijk het verwijderen van de mogelijk gevoelige data. Deze data mag uiteraard niet betrokken raken bij een datalek of terecht komen in verkeerde handen. Het is daarom belangrijk dat u uw oude hardware inlevert bij een gecertificeerd bedrijf die uw data op veilige manier kan verwerken en verwijderen. De manier die hiervoor gebruikt wordt is niet het simpel terugzetten naar fabrieksinstellingen, maar gaat verder dan dat. De data zal grondig worden verwijderd zodat deze niet meer vindbaar is.

Computers

Het scheelt u ruimte

Al deze computers en andere oude hardware staat natuurlijk opgeslagen, dit neemt soms ontzettend veel ruimte in beslag. Zonde als u het ons vraagt, want het inleveren van uw oude hardware is een simpele klus. U dient de opdracht 1 en leunt achterover, het desbetreffende bedrijf zal de rest van het werk doen. Zo kunt u weer beschikken over de ruimte waar alle stoffige oude computers staan, met deze ruimte kunt u vast iets anders.

Is uw hardware nog geld waard

Uw oude hardware kan u zelfs geld opleveren. De oude computers, tablets, laptops en noem het maar op kunnen door het desbetreffende bedrijf worden overgenomen, ideaal. Al uw data wordt dus op veilige wijze verwijderd. U kunt weer beschikken over de ruimte die alle oude hardware in beslag nam en u krijgt daar nog geld voor ook. Het klinkt onwerkelijk, maar dat is het niet.

Andere opties

Er zijn natuurlijk nog tal van andere opties voor het ‘verwijderen’ van data en het opruimen van uw oude apparaten. Echter kunnen deze grote nadelen met zich meebrengen. U kunt uw oude apparaten bijvoorbeeld naar de milieustraat brengen, maar daar kan iedereen zomaar aan de haal met uw data. Ook kunt u de data verwijderen door middel van een reset naar fabrieksinstellingen, echter is dit niet wat het lijkt en blijft er vaak nog data op de computer achter.

TIP: Voor het inleveren en eventueel opkopen van oude apparaten is CTC IT Solutions de perfecte optie. CTC IT Solutions biedt u alles wat u zoekt bij het opruimen van uw oude hardware.