Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ondernemingsrecht advocaat Ede bij juridische problemen met een ondernemingsraad!

Heb je een ondernemingsrecht advocaat Ede nodig om je bij te staan tijdens een juridisch geschil met de ondernemingsraad? Of heb je advies nodig over een ondernemingsraad probleem, schakel dan een ondernemingsrecht advocaat Ede in! Doordat ondernemingsrecht een complex rechtsgebied is en er continu veranderingen doorgevoerd worden, is het raadzaam om in gesprek te gaan met een ondernemingsrecht advocaat Ede, zodat je deskundig advies meeneemt in beslissingen en acties omtrent dit onderwerp. Dit artikel geeft je meer informatie over de ondernemingsraad en eventuele geschillen die zich kunnen voordoen.

Wat is een ondernemingsraad?

Een ondernemingsraad is een, in sommige gevallen, verplichte raad binnen een organisatie die inspraak- en medezeggenschap bevoegdheid heeft. De raad wordt opgemaakt door personeel binnen het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat het personeel zelf inspraak heeft in kwesties die zich voordoen binnen de organisatie en zodat ze mee kunnen praten over het beleid en de belangen van het personeel kan behartigen. Een ondernemingsraad is niet altijd verplicht, zoals eerder vermeld. Wanneer je bedrijf meer dan 50 werknemers in dienst heeft dan is het verplicht een ondernemingsraad aan te stellen. Het gaat hier om het aantal personen en niet het aantal fte’s! In de Wet op ondernemingsraden, afgekort WOR, staan alle rechten en plichten waar een ondernemingsraad zich aan dient te houden. Echter is het ook verplicht voor enkele kleinere ondernemingen. Wanneer dit het geval is, dan zal dit in de CAO te vinden zijn. Daarnaast kan elk bedrijf zelf bepalen of ze vrijwillig een ondernemingsraad willen instellen.

Wat kan een ondernemingsrecht advocaat Ede betekenen voor je omtrent ondernemingsraad geschillen?

Wanneer de ondernemingsraad het niet eens is met bepaalde besluiten kan dit een juridisch geschil opleveren. Hier komt de ondernemingsrecht advocaat Ede in het spel. Het is raadzaam om het advies te vragen van een deskundige ondernemingsrecht advocaat Ede in een vroeg stadium om escalatie te voorkomen. Dit kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor de organisatie en de bedrijfscultuur. Geschillen tussen bestuur en personeel zijn erg onwenselijk natuurlijk. Heb je een ondernemingsrecht advocaat nodig, kijk dan eens op Advocatenkantoren.nl om je te laten informeren over de mogelijkheden. Kies voor een advocaat met expertise in ondernemingsraad voor het beste advies!