Duurzaam Zakelijk
Image default
Materialen

De voordelen van een stikstofgenerator

Stikstofgenerators zijn een uitstekende oplossing voor bedrijven die gebruik maken van stikstof bij hun productieprocessen. Ze bieden veel voordelen zoals lagere kosten, meer flexibiliteit en betere productieresultaten. Met name de stikstofgenerator van Elewout is erg aan te raden. Hieronder zullen de voordelen die deze stikstofgenerator met zich meebrengt uiteenzetten.

Lagere kosten

Uiteraard is een stikstofgenerator een investering. Bedrijven die werken met een stikstofgenerator gaan echter uit van de lange termijn. Zo verdien je je investering in een stikstofgenerator van Elewout snel in zijn geheel terug. Het is op de lange termijn namelijk veel goedkoper om een stikstofgenerator te gebruiken dan stikstof te kopen in vloeibare vorm of in gasvorm. De machine genereert de stikstof in een zeer pure vorm op locatie. Een eenmalige investering en een kwaliteitsproduct als een stikstofgenerator bespaart je veel moeite in de toekomst om continu kleine aankopen te blijven doen. 

Meer flexibiliteit

Een stikstofgenerator biedt veel meer flexibiliteit dan dan het gebruik van ouderwetse vormen van stikstof voor je productieprocessen. Bijvoorbeeld bij het lasersnijden van zaken als (roestvrij) staal of aluminium zorgt de stikstof ervoor dat het materiaal niet verkleurt of oxideert. Het fijne aan de generator is dat je op je eigen gekozen moment stikstof simpelweg uit de omgeving genereert. Je hoeft geen rekening meer te houden met de hoeveelheid vloeibare stikstof die je nog hebt of de opslag van gasflessen. Je kunt gerust de output van de generator aanpassen aan je behoeften: super efficiënt.

Betere prestaties

Stikstofgenerators staan bekend om hun uitstekende prestaties in het genereren van stikstof in vergelijking tot andere mogelijkheden. De stikstofgenerator van Elewout werkt op basis van holle vezel membraan technologie en genereert op deze manier in korte tijd stikstof in zuiverheden van 95% tot zelfs 99,5%. Dergelijke kwaliteit kunnen de productiemogelijkheden een flinke boost geven en de naam van je bedrijf verbeteren.

Lange levensduur

Je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid de stikstofgenerator. De machines zijn namelijk ontworpen om te werken in zware omstandigheden en hebben daarom een lange levensduur. Je kunt er vanuit gaan dat je geen geld zult hoeven uit te geven aan reparatiekosten of vervangingen. 

 

https://elewout.nl