Duurzaam Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Trimless spots als toevoeging tot je interieur

Zou jij graag een paar mooie trimless spots willen laten instaleren in jouw plafond? Dan zijn er vast nog wel een aantal vragen die nog onbeantwoord zijn gebleven. Zoals hoe bepaal je de juiste maat? Hoe bepaal je de juiste IP waarde? Ga je voor dimbaar of niet dimbaar? Ga je voor kantelbare spots? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord kunnen worden door de professionals van HEB Lighting. Om je een beetje op weg te helpen worden ze ook beantwoord in dit artikel.

 

Wat zijn Trimless spots?

Wellicht wist je al dat je spots wilde hebben in je plafond maar heb je nog nooit gehoord van de benaming ‘trimless spots’. Het mooie aan trimless spots is dat ze geen zichtbare buitenrand hebben. De draagconstructie van spots heet een armatuur en bij de trimless spots wordt deze mooie weggewerkt in een gestucte plafond. Daarom is een trimless spot een ware toevoeging tot ieders interieur. 

 

Wat is de juiste maat?

Als je de spots in je plafond gaat vervangen zijn er twee factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van het zaag gat. Je kunt daarvoor eerst de diameter van het zaag gat meten. Als je dan een nieuwe trimlesss spot gaat aanschaffen, dan moet je letten op de diameter en de zaagmaat. Daarnaast moet je ook rekening houden met de inbouwdiepte. Je telt daarvoor de dikte van je verlaagde plafond. Ook tel je de ruimte die er zit tussen het verlaagde plafond en het echte plafond. Het is hierbij aan te raden om minimaal 2 millimeter speling te hebben. Als je de spots in een plafond wilt plaatsen zonder gaten, dan moet je ook rekening houden met het zaag gat en de inbouwdiepte. Dit kun je echter wel beter over laten aan professionals.

 

Ga je voor dimbaar of niet-dimbaar?

Je kunt bij spots vaak kiezen tussen dimbaar of niet-dimbaar. Het kan dus zo zijn dat je de spots gewoon aan en uit kunt doen of via een dimmer ook nog zachter en feller kan zetten. De meeste mensen gaan bij spots wel vaak voor een dimmer. Het is echter afhankelijk van je schakelaar of je daadwerkelijk kunt gaan dimmen. Als je een normale lichtknopschakelaar hebt, dan zal de spot niet dimmen. Je kunt de lichtintensiteit alleen aanpassen door middel van een draaiknop. Het is echter wel een kwestie van smaak of je de spots wilt gaan dimmen of niet. Maar de ervaring van de meeste mensen wijst erop dat je heel gemakkelijk de sfeer in huis kunt bepalen door middel van de dimmer.