Duurzaam Zakelijk
Image default
Telecommunicatie

De voordelen van een refurbished IPhone 11

De hype rondom refurbished IPhone 11’s is je vast niet ontgaan. Dat komt doordat het niet zomaar een hype is maar ook grote voordelen met zich mee brengt. Maar wat zijn deze voordelen precies en wat houdt een refurbished IPhone 11 in? Je lees het in dit artikel.

 

Wat is een refurbished IPhone 11?

De vertaling van het woord refurbished is gereviseerd. Daaruit kun je al concluderen dat het gaat om het opknappen en controleren van een IPhone 11. Het gaat dan ook om gebruikte producten die worden getest door professionals van bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn. Het beschikken over refurbished IPhone ’s is tegenwoordig heel erg normaal. Op het gebied van smartphones is het dan ook razend populair aangezien hier vele voordelen aan vast zitten. Hier volgen deze voordelen.

 

Je IPhone krijgt een grote controle

Wanneer je een tweedehands IPhone scoort is het nog maar de vraag hoe lang hij nog mee gaat. De IPhone kan er van de buitenkant wel super netjes uitzien, je weet echter niet hoe de binnenkant er aan toe is. Daarom is het kopen van een refurbished IPhone erg verstandig. De gebruikte IPhone die je gaat kopen heeft al een uitgebreide controle en indien nodig reparatie ondergaan. Zo worden de onderdelen van de IPhone die niet meer voldoen aan de standaardeisen vervangen voor onderdelen van topkwaliteit. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de batterij die niet meer goed functioneert of een oorspeaker die defect is. Als je een refurbished IPhone aanschaft kun je verwachten dat de smartphone als nieuw is.

 

Een aardig prijsje voor de IPhone 11

De meeste mensen gaan voor een tweedehands IPhone om geld te besparen. Natuurlijk is dit ook het geval bij een refurbished IPhone. Het prijsverschil tussen een nieuwe IPhone en een refurbished IPhone kan wel oplopen tot 60 procent. Het is dus een ideale deal voor mensen die niet te veel geld uit willen geven aan een IPhone. Daarnaast ben je natuurlijk ook minder onderhoudskosten kwijt aan een refurbished IPhone dan aan een tweedehands IPhone. Het kan namelijk zomaar zijn dat jij over een tijdje de tweedehands IPhone naar de maker moet sturen.

 

Een duurzamere keuze

In onze samenleving is duurzaamheid een belangrijk begrip geworden. Je moet voldoen aan die de standaarden van duurzaamheid en daarom leven we ook in een circulaire economie. Het draait allemaal om hergebruik en het zo min mogelijk produceren van nieuwe producten. Onderdelen, producten en grondstoffen mogen hun waarde niet verliezen. Zo kunnen belangrijke materialen gerecycled worden. Je kunt dan dus alles opnieuw gebruiken en daarmee bespaar je energie en materialen. Conclusie: het kopen van een refurbished IPhone 11 is beter voor het milieu. Dit omdat het een gebruikte IPhone is die wordt opgeknapt zodat hij nog heel lang mee kan gaan. De IPhone 11 zal dus worden hergebruikt door jou. Jij bent dus duurzaam bezig als je kiest voor een refurbished IPhone 11.