Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

5 praktische tips om een my home office in te richten

Thuiswerken mag voor de ene misschien een noodzakelijk kwaad zijn, voor de andere is een thuiskantoor de meest ideale biotoop om productiever aan de slag te gaan. Hoe je het ook draait of wendt, je kan wel een meerwaarde geven aan de inrichting van een kantoor. My home office richt je immers in volgens je eigen persoonlijke behoeften en kunnen de prestaties wel degelijk beïnvloeden. 5 praktische tips hoe je hiermee te werk gaat.

#1. My home office en privé hou je gescheiden

Een veel voorkomende fout die thuiswerkers maken is vooral dat de leef- en werkruimte niet volledig van elkaar worden gescheiden. Voor wie regelmatig thuis werkt is afleiding één van de grootste struikelblokken. Het meest geschikt is dat de werkruimte in een aparte kamer ligt. Wanneer dit niet het geval is, moet je eraan denken om my home office in een bijgebouw te installeren of een doorgang in de veranda te creëren.

#2. Zorg voor een ergonomische bureaustoel

Een mooie bureaustoel staat niet alleen qua look heel mooi in my home office, maar draagt ook een steentje bij voor de gezondheid. Het ergonomische aspect is heel belangrijk als je geen last wil krijgen van bepaalde rugklachten. Een goede raad: bij aankoop van een bureaustoel mag je niet naar de prijs kijken.

#3. Investeer in een uitstekende bureaulamp

Of je nu werkt of studeert. In my home office ben je heel vaak ’s avonds heel druk bezig. Om die reden zal je moeten investeren in goede verlichting. Een bureaulamp met voldoende licht en die helder is maakt een wereld van verschil uit. Licht met een gele tint zorgt overigens voor gezelligheid in de kantoorruimte. Blauw licht is een andere optie waarvoor je kan kiezen omdat het de concentratie aanwakkert.

#4. Meubels die multifunctioneel worden gebruikt

Het absolute geheim van een productieve werkruimte: meubels die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het gebruik van niet teveel ruimtes om iets op te bergen geeft een gevoel dat je een opgeruimde werkplek hebt.

#5. De personal touch van een bureau

Een bureau in my home office is het kloppend hart van je kantoor. Je zit er praktisch de hele dag aan en is samen met de bureaustoel een meubelstuk dat je niet uit het oog mag verliezen. Maak dat je je hierbij heel comfortabel voelt.