Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Microsoft Dynamics 365 Business Central: Top 7 projectbeheer mogelijkheden

Microsoft Dynamics 365 Business Central: Top 7 projectbeheer mogelijkheden

Als projectbeheerder ben je als geen ander bekend met de uiteenlopende processen. Denk aan budgetten, het maken van prognoses, planning en projectmonitoring. Tools kunnen een groot verschil maken in hoeverre een project succesvol verloopt. Zo dragen ze bij aan een betere en een meer efficiënte samenwerking. Daarnaast ook aan het bijhouden en bewaken van je planning, en nog veel meer. 

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central biedt de juiste tools en applicaties om van ieder project een groot succes te maken. Microsoft Dynamics is voor kleine en grote organisaties, ongeacht in welke branche je actief bent. Het doel is het vereenvoudigen en stroomlijnen van projectbeheer. De Business Central functionaliteiten worden gebruikt om projecten van begin tot eind te beheren. De ingebouwde business intelligence-tools geven je realtime inzicht in iedere projectfase. Op basis van deze informatie kun je op ieder moment de juiste beslissing nemen.

 

Dit klinkt allemaal fantastisch. We werken allemaal meer projectmatig. Timemanagement, overzicht bewaren en efficiënt en effectief samenwerken kan een hele uitdaging zijn. Ongeacht of je werkt met een klein of een groot projectteam. Met deze 7 Business Central mogelijkheden ga je voor optimaal projectbeheer.

  1. Project offertes opstellen met Business Central

Met Microsoft Dynamics 365 Business Central plan je taken, beheer je budgetten en bewaak je de statussen van de verschillende projectonderdelen om vertragingen te voorkomen. Een groot onderdeel van een project is het opstellen van offertes. Offertes zijn er in verschillende vormen en maten. Met Business Central maak je offertes die je kunt verrijken met artikelen, diensten, contactgegevens, handelsovereenkomsten, belastingen en eventuele toeslagen.

  1. Beheer van budgetten 

Gedurende het project moet deze beheerd en gecontroleerd worden. Microsoft Dynamics 365 biedt Business Central project prognoses in prognose formulieren. Deze kun je bij verschillende transactietypen en projectbegrotingen gebruiken. Vervolgens kun je deze op ieder moment van het project inzien. 

  1. Maak projecttaken inzichtelijk

In Business Central kun je de verschillende projecttaken beschrijven. Voeg hier de middelen en het tijdsbestek aan toe voor een concreet overzicht. Hoe gedetailleerder de planning, zodat de kans op afwijkingen of onvoorziene omstandigheden zo minimaal mogelijk is. 

  1. Microsoft Dynamics 365 projectsjablonen

Ondanks dat ieder project verschillend is, vertonen veel projecten overeenkomsten of hebben ze raakvlakken. Om het werk efficiënter te maken kun je gebruik maken van projectsjablonen. Afhankelijk van het projecttype kun je uit 6 verschillende sjablonen kiezen; materiaal, vaste prijs, investering, kosten, intern en tijd. Door gebruik te maken van één van de vaste sjablonen bespaar je een hoop tijd.

  1. Beheer van de projectmiddelen 

Met Microsoft Dynamics 365 Business Central vind je snel de meest gekwalificeerde resources voor een succesvol project. Om tot een budgettering en planning te komen, moet je eerst een plan maken welke middelen voor het project nodig zijn op basis van de vaardigheden en beschikbaarheid van de medewerkers. De functie middelenbeheer vind je makkelijk en snel de beschikbare resources. Op basis van de bezettingsgraad kun je binnen Microsoft Dynamics 365 een werkperiode in rekening brengen. 

  1. Maken van analyses 

In realtime krijg je een overzicht van de financiële prestaties van de verschillende aangemaakte projecten. Per project kun je vergelijken wat de verbruikte middelen zijn en wat de inkomsten zijn. Je kunt bij deze gegevens ervan uitgaan dat de kosten up-to-date zijn. Dit voorkomt vertraging bij het factureren. 

  1. Projectvoortgang inzichtelijk maken

Een van de functionaliteiten is projectoverzichten. Binnen deze functionaliteit krijg je inzicht in de voortgang van het project. Dit wordt visueel weergeven in een dashboard. Op basis van de data in het dashboard kun je analyse en rapportages maken. Ook kun je het project waar nodig bijsturen.

Zoals je kunt lezen biedt Microsoft Dynamics 365 Business Central uiteenlopende mogelijkheden voor projectbeheer. Door processen te automatiseren en op één plek alles samen te brengen werk je makkelijker en efficiënter. Met de analysemogelijkheden kun je ten alle tijden het project bijsturen om binnen het budget en planning te blijven.

 

https://www.abcebusiness.nl/microsoft-dynamics-365-business-central