Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Drie praktische tips om te besparen op kosten

Drie praktische tips om te besparen op kosten

Ongelukken op de werkvloer zijn niet alleen zeer vervelend omdat er lichamelijke schade kan worden veroorzaakt. Het brengt ook kosten met zich mee. En deze kosten kunnen hoog oplopen. Om te voorkomen dat je te maken hebt met ongevallen en hoge kosten is het aan te raden om preventieve maatregelen te nemen. Voor de industrie zijn er meerdere goede veiligheidsartikelen te vinden. Ontdek hier Lockout Tagout en andere tips waarmee jij kunt besparen op de kosten.

Tip 1: Lockout Tagout Systeem

Met het Lockout Tagout Systeem kies je voor nog meer veiligheid op de werkvloer, waardoor je ongevallen kunt voorkomen. Bij onderhoud of reparatie aan elektrische machines komt veel risico kijken. Tijdens controle kunnen medewerkers in aanraking komen met gevaarlijke stoffen. Om incidenten te voorkomen moeten hoge veiligheidseisen worden gesteld. Met Lockout Tagout kies je voor optimale veiligheid. Dit systeem is onderdeel van een veiligheidsprocedure en specifiek bedoeld om werknemers te beschermen tegen energie dat onverwachts vrij kan komen. Je vergrendelt hiermee de energiebron en kiest hiermee voor nog meer veiligheid. Je bespaart daarnaast ook op tijd: onderhoud en schoonmaak nemen veel minder tijd in beslag.

Tip 2: Kwalitatieve beschermslangen

Ook de aanschaf van beschermslangen en de bijbehorende koppelingen is een van de tips

om te besparen op kosten. Deze slangen bieden bescherming voor elektrische

bedrading en bekabeling. Ongevallen met stroom komen hierdoor een stuk minder

vaak voor. De beschermslangen zijn verkrijgbaar in zowel kunststof als metaal

en zijn stuk voor stuk makkelijk te monteren. De optimale bescherming van

kabels en bedrading zorgt meteen voor een stuk meer veiligheid.

Tip 3: Spiraalband voor kabels

Een andere oplossing voor het beschermen van kabels en bedrading is spiraalband. Dit is een van de betere oplossingen voor het bundelen en beschermen van kabels. Ook het aftakken van kabels is mogelijk dankzij de spiraalbanden. Verder zijn spiraalbanden bij Nedelko verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen.

Bescherm je medewerkers tegen ongevallen op de trap

Veel ongevallen gebeuren op de trap en dat is ook in magazijnen en bedrijfshallen niet anders. Deze ongelukken worden meestal veroorzaakt door uitglijden. Wat als er een manier is om dit te voorkomen? Dit kan met speciale anti-slip treden, welke eenvoudig op de traptreden worden gemonteerd. Ze zijn gemaakt van polyester en fiber glasvezels en aan de bovenzijde zitten speciale korrels. De antislip treden zijn in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.  Ontdek zelf je mogelijkheden en voorkom vervelende ongevallen en hoge kosten op de werkvloer!

 

https://www.nedelko.nl/