Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat zijn de voordelen van Device as a Service (DaaS)?

Device as a Service, ook bekend als DaaS of onder de naam Hardware as a Service (HaaS), is een ICT-dienst die in het bedrijf bezig is aan een stevige opmars. Steeds meer ondernemers en bedrijfsleiders ontdekken de uiteenlopende voordelen van device as a service, bijvoorbeeld via een IT bedrijf Utrecht, en kiezen voor deze bedrijfsoplossing. Maar wat houdt device as a service in? En wat zijn voor jouw onderneming de grootte voordelen als je ervoor kiest om over te stappen op device as a service?

Device as a service: wat is dit voor soort dienstverlening?

Bedrijven die besluiten over te stappen op device as a service, kiezen voor een innovatieve hardwareoplossing. Bij DaaS huurt een bedrijf hardware devices voor een vastgestelde maandpremie. Het kan hierbij gaan om allelei verschillende soorten devices. Denk bijvoorbeeld aan mobiele telefoons, laptops, desktop PC’s, iPads of tablets. Ook kunnen lokale servers tot het DaaS-pakket behoren dat door een bedrijf wordt gehuurd, bijvoorbeeld via een gespecialiseerd IT bedrijf Utrecht.

Los van de huurkosten van de hardware, is er in de huurovereenkomst vaak allerlei soorten extra dienstverlening opgenomen. Hierbij kun je denken aan periodiek onderhoud van de devices, reparaties bij defecten, vervangende of extra devices wanneer die nodig zijn en, last but not least, de afvoer van de hardware na afloop van de huurperiode.

Bedrijven die ervoor kiezen om gebruik te maken van Hardware as a Device, profiteren van de diverse voordelen die dit huursysteem heeft. De belangrijkste punten van Daas via een IT bedrijf Utrecht, kun je hieronder lezen.

Device as a Service

Gemakkelijker opschalen en afschalen: meer flexibiliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor DaaS-oplossingen, is om flexibeler in de eigen branche te kunnen opereren. Het huren van hardware en devices betekent voor bedrijven dat ze razendsnel kunnen opschalen of afschalen, mocht de actuele situatie in het bedrijf of in de economie daar om vragen. Mocht je bijvoorbeeld je onderneming willen uitbreiden en heb je daarvoor meer personeel nodig? Dan kun je in een handomdraai meer devices huren via het Hardware as a Device principe. En zo dus snel inspelen op de groei van je bedrijf. Maar omgekeerd is het ook mogelijk om sneller af te schalen, als de actuele situatie daar om vraagt. Je bent als ondernemer dus flexibeler dan ooit tevoren op het gebied van ICT-voorzieningen.

Besparen op de vaak hoge ICT-kosten

Door gebruik te maken van Device as a Service via een betrouwbaar IT bedrijf Utrecht kun je ook op de kosten van je bedrijfsvoering besparen. Omdat alle kosten in een vast maandelijks huurcontract zijn opgenomen, maak je als ondernemer minder kosten op het gebied van onderhoud, updates en afvoer van de hardware en devices binnen je bedrijf. Zeker grotere bedrijven kunnen duizenden euro’s besparen op hun ICT-bedrijfsvoering als er gekozen wordt voor DaaS.

Financieel voordelig aan DaaS is verder dat je als ondernemer meer kapitaal overhoudt. Je hoeft namelijk niet te investeren in hardware, laptops, smartphones en serverkasten. Het geld dat zo vrijkomt, kan gebruikt worden om verder in je bedrijf te investeren.

Altijd de nieuwste hardware

Het feit dat je binnen jouw bedrijf met Device as a Service altijd kunt beschikken over de nieuwste en meest geavanceerde hardware, mag ook een groot voordeel genoemd worden. De apparatuur die je gebruikt is altijd nieuw en modern. Bekijk nu wat er mogelijk is voor jouw bedrijf en benader een specialist in jouw regio, zoals een IT bedrijf Utrecht, voor meer informatie over alle DaaS-mogelijkheden!