Duurzaam Zakelijk
Image default
Werkgelegenheid

Wat is een tuinkantoor?

Vanuit je eigen huis werken heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is natuurlijk dat je geen reistijd en reiskosten hoeft te maken. Maar een nadeel is dat je al snel afgeleid wordt door huishoudelijke taken die nog gedaan moeten worden of door huisgenoten. Een speciale werkplek komt dan goed van pas.

Kantoor bij huis

Veel mensen die vanuit huis werken, richten een leegstaande slaapkamer in als hun thuiswerkplek. Met een speciale thuiswerkplek heb je altijd alles bij de hand wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Je hoeft dan ook niet steeds alles op te ruimen, wat wel moet als je aan de keukentafel zou werken. Bovendien voelt het dan ook echt alsof je naar je werk gaat, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren.

 

Te weinig ruimte

Maar niet iedereen heeft natuurlijk een kamer over om een thuiskantoor van te kunnen maken. De meeste huizen zijn nu eenmaal niet zo groot. Bovendien zit je dan nog altijd in huis, waardoor huisgenoten je nog steeds af kunnen leiden. Want leg maar eens aan kleine kinderen uit dat zij rustig moeten zijn en jou niet mogen storen. Hoe kun je toch een eigen werkplek creëren als je een klein huis hebt?

 

Tuinkantoor

Als je een tuin hebt bij jouw woning, dan kun je dit doen door een tuinkantoor te laten plaatsen. Wat is dit nu precies? Eigenlijk is dit gewoon een soort tuinhuis, maar dan speciaal zo gemaakt dat het een ideale plek is om vanuit te werken. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, maar allemaal zijn ze ingericht op het werken aan een bureau. Vaak hebben ze veel ramen, waardoor er veel daglicht naar binnen komt.

 

Vergunning nodig?

Tuinkantoren kunnen meestal zonder vergunning in tuinen geplaatst worden. Uiteraard is dat wel afhankelijk van het formaat waar jij voor kiest. Het is altijd raadzaam om bij je gemeente na te vragen wat je vergunningsvrij kunt bouwen bij jouw huis, zodat je zeker weet dat jouw tuinkantoor aan de regels voldoet.

 

Voordelen tuinkantoor

Een tuinkantoor laten plaatsen heeft veel voordelen. Doordat je echt even je huis uit moet om naar je werkplek te lopen, heb je sterker het gevoel dat je naar je werk gaat. Dat maakt het gemakkelijker om werk en privé van elkaar te scheiden. Ook voor je kinderen is dit duidelijker en je zult dan ook niet zomaar meer gestoord worden tijdens je werk. Zo kun je effectief werken vanuit je eigen tuin!