Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Waar op te lettem bij het werken met een diamant dozenboor 82mm

Als je op zoek bent naar een dozenboor van topkwaliteit, dan is de Diacom dozenboor een prima optie. Deze boren zijn perfect voor een verscheidenheid aan toepassingen en ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. Diacom dozenboren 82 mm zijn er voor zowel droog als nat boren en zijn perfect voor het maken van kleinere uitsparingen voor leidingwerk en wandcontactdozen.

Dankzij de technologische vooruitgang is het nu mogelijk om synthetische diamanten te produceren met verschillende hardheidsniveaus. Hierdoor kunnen de bozenboren beter worden aangepast aan het materiaal waarop ze worden gebruikt.
Diacom dozenboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met een verscheidenheid aan accessoires, waaronder watersets, druktanks en centreerpennen. Kijk voor meer informatie op de blog van Diacom.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van uw Diacom dozenboor 82 mm:
– Zorg ervoor dat de boorbuizen in goede staat verkeren en vrij zijn van gebreken.
– Zorg ervoor dat u de verbindingsdraad tussen de boorkop en de machine schoonmaakt voordat u deze monteert.

Als het om koeling gaat, is het belangrijk om de juiste balans te vinden. Te weinig water kan leiden tot slijtage van de onderdelen, terwijl te veel water de boren juist bot kan maken. De sleutel is om de goede plek te vinden waar het water net genoeg is om de boren koel te houden zonder het ruwe snijafval weg te spoelen.

De snelheid van de boorkop is ook belangrijk om te overwegen. Met grote stalen versteviging moet je de snelheid verlagen om meer kracht te krijgen. Bij beton moet u echter de snelheid verhogen om slijtage te voorkomen. Een verlaagd toerental kan ook worden gebruikt om een ​​botte boorkop te slijpen.

Oefen tot slot niet te veel druk uit bij het boren. De omtreksnelheid van de boor mag niet te veel afnemen, omdat dit tot slijtage kan leiden en de boorsnelheid niet zal verhogen.
De benodigde machines zijn eenvoudig te bedienen en hebben niet veel water nodig. Bij gebruik van de machine in extreme omstandigheden, zoals temperaturen onder het vriespunt, is het echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het water bevriest en de machine beschadigt.

Wanneer u de boor en boormachine niet gebruikt, bewaar hem dan op een schone, droge plaats. Breng indien mogelijk een anticorrosiemiddel aan om de boor te helpen beschermen. Bij kleinere diameters kun je de boor op een plank opbergen. Bij grotere diameters kun je de boor echter het beste rechtop opbergen, met het verbindingsstuk bovenaan.

Inspecteer de diamantboor regelmatig op eventuele schade, zoals vervorming van de connector of pijp, en voer zo nodig reparaties uit. Door deze eenvoudige tips te volgen, haalt u het meeste uit uw Diacom dozenboor en machines en weet u zeker dat deze een lang leven beschoren zijn.

https://www.diacom.nl/blog/dozenboor-82-mm/