Duurzaam Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Het gebruik van Akoestische panelen

Akoestische panelen worden tegenwoordig veel gebruikt in kantoorpanden. Zeker met de opkomst van kantoortuinen is het gebruik van deze panelen enorm in populariteit gestegen. Met bijvoorbeeld akoestische panelen tussen de bureaus wordt de akoestiek in de vaak grote ruimte gebroken. Hiermee creëer je voor je medewerkers een rustige geluidsarme omgeving. Er is een grote diversiteit en steeds meer wordt er nagedacht over duurzaamheid, een schoon milieu en biodiversiteit in de natuur. Hieronder een aantal duurzame mogelijkheden op het gebied van akoestische panelen zoals pet-vilt panelen. De uitstraling van pet-vilt is zacht en kun je vergelijken met wol-vilt. Daarnaast is het vilt sterk, flexibel en geluiddempend.

Waar zijn Pet-vilt panelen van gemaakt

Een pet-vilt paneel van Viltstore bestaat voor 60% uit vezels van gerecyclede pet flessen en voor 40% uit nieuwe polyestervezels ten behoeve van de stijfheid van een paneel. Door een open structuur van de vezels is een paneel in staat geluid te absorberen. Een paneel van pet-vilt is duurzaam en milieuvriendelijk. Met deze duurzame panelen in je bedrijf draag je je  steentje bij aan een beter milieu.

Welke toepassingen zijn er

Ten eerste zijn er wandpanelen. Dit zijn geluidsabsorberende panelen voor aan de wand. Ze zijn uitermate geschikt om de akoestiek in een kantoor te verbeteren maar ook in de horeca, in vergaderruimtes of in woonkamers worden ze veel gebruikt.  Vervolgens heb je roomdividers. Roomdividers kunnen gebruikt worden in kantoortuinen die je tegenwoordig veel tegenkomt in kantoren. Ze zorgen voor een goede akoestiek, temperen geluid en zorgen voor meer privacy. Ten derde heb je plafondpanelen. Een plafond speelt een belangrijke rol in de akoestiek van een ruimte. Een plafond is een groot kaal oppervlak dat voor galm zorgt. Een oplossing om de akoestiek te verbeteren is dan ook een pet-vilt plafond paneel. Het paneel absorbeert het geluid waardoor en minder galm is en de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk verbetert. Het is zelfs mogelijk je logo in pet-vilt te laten ontwerpen. Met een groot logo in de entree, zal niet alleen de akoestiek optimaal zijn, maar ook geef je hiermee een duurzaam signaal af aan je klanten en leveranciers. Op internet vind je een groot aantal voorbeelden om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn.

 

 

 

 

 

 

https://viltstore.com