Duurzaam Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Zo maak jij eenvoudig je eigen visitekaartjes

Tegenwoordig kunnen we bijna alles eenvoudig online doen. Ook online digitale visitekaartjes bestellen is dus heel goed mogelijk. Wel is het belangrijk dat je weet welke stappen je dient te doorlopen voordat je uiteindelijk het gewenste visitekaartje in de brievenbus hebt liggen thuis. Speciaal daarom hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet, waarmee jij direct kunt beginnen met het ontwerpen.

 

Stap 1: Kies een ontwerpprogramma

Voordat je begint met het ontwerpen van je visitekaartjes, is het belangrijk om een geschikt ontwerp programma te kiezen. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, zoals Adobe Illustrator, Canva of Inkscape. Kies een programma dat bij je vaardigheden past en dat je gemakkelijk kunt gebruiken.

 

Stap 2: Bepaal het formaat van je visitekaartjes

Bepaal het formaat van je visitekaartjes voordat je begint met het ontwerpen. De standaardformaat is 90mm x 55mm, maar er zijn ook andere formaten beschikbaar. Houd er rekening mee dat je ontwerp binnen deze afmetingen past.

 

Stap 3: Kies een lay-out en ontwerp

Kies een lay-out die bij je bedrijf of persoonlijke stijl past. Het is belangrijk om een professioneel ogend ontwerp te maken, zorg ervoor dat de tekst duidelijk leesbaar is en dat de afbeeldingen helder zijn. Zorg ervoor dat je de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen gebruikt voor je ontwerp.

 

Stap 4: Voeg contactgegevens toe

Zorg ervoor dat je de juiste contactgegevens op je visitekaartjes plaatst. Dit kunnen onder andere je naam, functie, bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres zijn.

 

Stap 5: Controleer en exporteer het ontwerp

Controleer je ontwerp grondig op fouten en pas het aan waar nodig. Exporteer het ontwerp vervolgens in een geschikt formaat, zoals PDF, EPS of JPEG, zodat je het kunt laten drukken. Vraag jij je af wat is een eps bestand? Dat is een bestandsformaat voor grafische bestanden.

 

Stap 6: Laat je visitekaartjes drukken

Nu je ontwerp klaar is, kun je je visitekaartjes laten drukken. Er zijn veel drukkers beschikbaar die je visitekaartjes kunnen drukken in verschillende formaten en op verschillende soorten papier. Je kunt ook kiezen voor online drukkers die je visitekaartjes snel kunnen leveren.