Duurzaam Zakelijk
Image default
E-commerce

Ramen verduisteren met zonwering en raambekleding op maat

Als je graag in het donker slaapt, dan is het fijn als je je ramen volledig kunt verduisteren. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Ramen verduisteren met rolluiken

Verreweg de meest effectieve manier om je ramen te verduisteren is met rolluiken. Rolluiken worden aan de buitenzijde van je raam geplaatst en laten geen licht door. Naast het feit dat ze verduisterend werken, hebben ze een hoge isolerende werking. Dat is zowel handig in de zomer als in de winter. In de zomer houden ze een groot deel van de hitte buiten. In de winter vormen ze een extra isolerende laag, waardoor ze kou buiten houden en warmte binnen.

 

Als je een beetje handig bent, is het heel goed mogelijk om zelf je rolluiken te plaatsen. De rolluiken van Marasol zijn allemaal uitgevoerd met een Solar motor. Deze motor werkt met een zonnepaneeltje dat is bevestigd aan de bovenkap van het rolluik. Dit zonnepaneeltje laadt de motor op als de zon schijnt, waardoor de motor niet hoeft te worden aangesloten op het lichtnet. Dat betekent meteen dat je niet door de gevel naar binnen hoeft te boren om de rolluiken te kunnen bedienen.

Je kunt deze rolluiken bedienen met een afstandsbediening (je kunt ook meerdere rolluiken tegelijk of apart aansturen met één afstandsbediening, met wandzender (deze werkt op batterijen en heeft dus ook geen stroomaansluiting nodig), of met app op je telefoon of tablet. Zo kun je overal waar je bent de rolluiken in de gewenste stand zetten.

Verduisterende rolgordijnen

Is het bij jouw huis niet mogelijk om rolluiken te plaatsen? Dan is een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding een heel goed alternatief. Dit rolgordijn plaats je aan de binnenkant voor je ramen. De verduisterende stoffen laten helemaal geen licht door. Als je dan aan de zijkanten ook nog U profiel zijgeleiding plaatst, dan krijgt licht ook aan de zijkanten geen kans om je kamer binnen te schijnen.

Rolgordijnen zijn er in vele uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor het standaard rolgordijn waarbij aan de bovenkant de rol zichtbaar is. Als je liever een wat luxere uitstraling wil geven aan het rolgordijn, dan is het mogelijk om te kiezen voor een ronde of vierkante cassette. Deze kunnen worden uitgevoerd in wit, technisch zilver of zwart.

Rolgordijnen kunnen worden bediend met ketting, maar het is ook mogelijk om je rolgordijnen uit te voeren met een motor. Dit kan een motor zijn die je moet aansluiten op het lichtnet, maar ook een batterijmotor die je zonder stroomaansluiting kunt plaatsen. Net als de rolluiken kun je de elektrische rolgordijnen bedienen met een afstandsbediening of app op je telefoon. 

Andere manieren om je ramen te verduisteren

Naast rolluiken en rolgordijnen, kun je je ramen ook heel goed verduisteren met verduisterende plisségordijnen en verticale lamellen. Als je het niet heel erg vindt als er nog een klein beetje licht de kamer binnenschijnt, dan kun je er ook voor kiezen om jaloezieën te plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in hout en in aluminium.

Gratis stalen

Bij Marasol kun je gratis en vrijblijvend een aantal kleurstalen aanvragen van de kleuren die je graag in het echt wil zien. Met de duidelijke meetinstructies kun je vervolgens zelf je ramen opmeten. Het ophangen wordt duidelijk uitgelegd in de montagehandleidingen. Door zelf op te meten en monteren, kun je veel geld besparen.

 

https://marasol.nl/rolluiken/