Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Drie suggesties voor het vergroenen van je gebouw

Het verduurzamen van een pand kan soms als een enorme opgave aanvoelen, maar kleine aanpassingen maken al een aanzienlijk verschil. Wil je ervoor zorgen dat de muren en vloeren van jouw openbare gebouw – zoals bijvoorbeeld een museum of hotel – langer mooi en onderhoudsvrij blijven? Dan zijn er al veel mogelijkheden beschikbaar, zoals muurbescherming, hoekbescherming en plinten. In dit artikel delen we drie handige tips om ervoor te zorgen dat jouw pand een langere levensduur heeft.

Plaats kwalitatief hoogwaardige entreematten

Het correct neerleggen van entreematten is van belang om je interieur te beschermen. Deze matten houden het merendeel van het vocht en vuil tegen bij de deur, wat resulteert in schonere vloeren. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de schoonmaakkosten maar vermindert ook het risico op uitglijden, met name op laminaatvloeren en trappen. Het is aan te bevelen om te kiezen voor een mat met een minimale lengte van 300 centimeter.

Bescherm je muren tegen krassen en stoten

In drukke openbare gebouwen is het onvermijdelijk dat muren beschadigd raken. Om deze beschadigingen te voorkomen, is het van groot belang om de juiste vorm van muurbescherming toe te passen. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals de Acrosmart SPM Decochoc.

Zorg voor veiligheid op je trap

Een trap kan behoorlijk glad zijn, vooral in een openbaar gebouw waar dagelijks veel mensen de trap op en af gaan. Het is daarom verstandig om anti-slipmaatregelen voor je trap te treffen. Enkele voorbeelden van anti-slipoplossingen voor je trap zijn:

  • Anti-sliptape;

  • Anti-slip Tough Grip-platen;

  • Anti-slip trapneuzen;

  • Anti-slip stootneuzen.

Het voordeel van anti-slipplaten en -trapneuzen is dat ze niet alleen voorkomen dat mensen uitglijden bij het betreden van de trap, maar dat ze ook bescherming bieden tegen slijtage. Hiermee draag je bij aan de duurzaamheid van je gebouw.

Hoe behoud je de kwaliteit van je gebouw?

Met enkele aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je gebouw weinig onderhoud vergt en tegelijkertijd extra veiligheid biedt aan je bezoekers. Voor deze aanpassingen kun je terecht bij een leverancier zoals Mapro B.V. Bij dit bedrijf vind je een breed scala aan producten waarmee je de optimale staat van je gebouw kunt behouden. Bovendien beschikt Mapro over een professionele installatieservice met experts die precies weten hoe deze producten moeten worden geïnstalleerd. Wil je jouw gebouw verduurzamen? Neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van Mapro B.V!