Duurzaam Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Energie vergelijken voor jouw bedrijf

Als ondernemer wil je doen waar je goed in bent: ondernemen. Bij het ondernemen horen echter ook werkzaamheden die veel ondernemers minder leuk vinden om uit te voeren. Denk hierbij aan het voeren van de administratie. Of het nabellen van debiteuren. De kans is groot dat jij als ondernemer ook het afsluiten van contracten voor de nutsvoorzieningen niet als favoriete klusje ziet. Terwijl het wel heel belangrijk is. Want wil je zakelijk energie, dan zal je een contract moeten afsluiten. In dit artikel lees je alles over energie vergelijken voor jouw bedrijf.

Wat is een contract voor zakelijke energie?

De naam zegt het al: een zakelijk energiecontract is een contract voor energie die wordt geleverd aan een locatie met een zakelijke functie. Hierbij kan je denken aan een kantoor, of een winkel. Ben je ZZP’er die een thuiskantoor heeft, dan kan je ook een zakelijk energiecontract aanvragen. Het belangrijkste verschil tussen een contract voor zakelijke energie en een contract voor particulieren, is de elektriciteitsaansluiting. Voor particulieren bedraagt deze normaliter 3 x 25 ampère. Voor zakelijke kleinverbruikers bedraagt de aansluiting maximaal 3 x 80 ampère.

Zakelijk of particulier contract?

Werk je vanuit huis, dan kan je kiezen tussen een zakelijk en een particulier contract. Wat aantrekkelijker is, hangt af van jouw eigen situatie. Het is niet zo dat een zakelijk of particulier contract in alle gevallen goedkoper is. Het is dan ook goed om in deze situatie zowel zakelijke als particuliere contracten met elkaar te vergelijken.

Vergelijkingswebsite

Kies je als ondernemer voor zakelijke energie, dan is het altijd een goed idee om de aanbiedingen van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. De tarieven van verschillende energieleveranciers verschillen namelijk sterk. Vergelijken van energieleveranciers doe je het makkelijkste via een vergelijkingssite, zoals Gaslicht.com. Voordeel van een vergelijkingssite is dat je in één oogopslag de aanbiedingen van verschillende leveranciers te zien krijgt. Zo kan je gemakkelijk vergelijken en ben je weinig tijd kwijt met dit klusje.

Wat merk ik van overstappen?

Besluit je over te stappen naar een andere energieleverancier, dan zal je zien dat je hier weinig van merkt. Je krijgt je facturen van een andere leverancier, maar verder zal je er niks van merken. Je wordt bijvoorbeeld niet op de dag van de overstap tijdelijk afgesloten van het stroomnetwerk. Je blijft dezelfde elektriciteit en gas ontvangen.